Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΟΧΙ στην Πειθαρχική δίωξη του Δημήτρη Πατέλη

Πειθαρχική δίωξη του Δημήτρη Πατέλη

Ο έκπτωτος πλέον πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Γρυσπολάκης, βασικός εκπρόσωπος των δυνάμεων του ακαδημαϊκού καπιταλισμού στα ελληνικά ΑΕΙ, έχει δρομολογήσει πειθαρχική δίωξη του Δημήτρη Πατέλη, του ανθρώπου που με σθένος αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια εναντίον των νεοφιλελεύθερων πρακτικών εντός του Πολυτεχνείου. Εκπληκτικό είναι το γεγονός ότι στο Δημήτρη Πατέλη αναγγέλθηκε η πειθαρχική δίωξη χωρίς μέχρι τώρα να του έχει ανακοινωθεί για τι συγκεκριμένα κατηγορείται.

Η περίπτωση είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική. Πρόκειται για απόπειρα άμεσης καταστολής κάθε φωνής αντίστασης στο καθεστώς του ακαδημαϊκού καπιταλισμού που επιχειρούν να επιβάλλουν στα Πανεπιστήμια.

Με τους φοιτητές των Πολυτεχνείων να τραβούν κουπί στη γαλέρα της ακαδημαϊκής επιχειρηματικότητας και αρκετούς καθηγητές να συμπεριφέρονται ως επιχειρηματίες –αφεντικά, στάσεις σαν κι αυτή του Δημήτρη Πατέλη υπονομεύουν το κυρίαρχο καθεστώς και δίνουν παράδειγμα αξιοπρέπειας και αγωνιστικότητας, το οποίο υπάρχει κίνδυνος να ακολουθήσουν και άλλοι.
Η σύγκρουση του Δημήτρη Πατέλη με τον Γρυσπολάκη και τους παρατρεχάμενούς του είναι γνωστή εδώ και καιρό. Δεν είναι επίσης πρώτη φορά που καταβάλλεται προσπάθεια να φιμωθεί ο «ενοχλητικός» καθηγητής. Δεν πέρασε καιρός που τον τιμώρησαν με την άρνηση μιας οριακής πλειοψηφίας αρμόδιου εκλεκτορικού σώματος, (μέλος του οποίου ήταν και ο Γρυσπολάκης) να εγκρίνει την εξέλιξή του στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή.

Τώρα επιχειρούν να σύρουν το Δημήτρη Πατέλη στο πειθαρχικό συμβούλιο των μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού χωρίς μάλιστα να του έχουν ανακοινώσει τους λόγους.
Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν. Να μας κάνουν να σωπάσουμε, να δεχθούμε μοιρολατρικά τις αθλιότητες που μας ετοιμάζουν.

Κάθε πλήγμα στο Δημήτρη Πατέλη είναι πλήγμα στο πανεπιστημιακό κίνημα φοιτητών και καθηγητών ενάντια στις δυνάμεις του καπιταλισμού εκτός και εντός των ΑΕΙ.

Η αλληλεγγύη στον διωκόμενο καθηγητή πρέπει εκδηλωθεί με τον πλέον αποφασιστικό και αγωνιστικό τρόπο. Αν περάσουν τέτοιες πρακτικές αύριο θα είναι αργά για όλους μας.

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου