Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Νεαρή διαδηλώτρια με κρανιοεγκεφαλική κάκωση στον Ερυθρό Σταυρό


Νεαρή διαδηλώτρια με κρανιοεγκεφαλική κάκωση στον Ερυθρό Σταυρό

...βαρειά τραυματισμένη στην Πατησίων από άντρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ που επιτέθηκαν απρόκλητα ενώ είχε τελειώσει η διαδήλωση και οι πολίτες διαλύοντο ειρηνικά.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ και ενώ οι διαδηλωτές οι οποίοι έλαβαν μέρος στη διαδήλωση κατά της τρόικας και του μνημονίου διαλύοντο πρίν από το σημείο της αφετηρίας της πορείας στο Πολυτεχνείο, μηχανοκίνητοι άντρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ,επιτέθηκαν εναντίον τους εντελώς απρόκλητα κινούμενοι επί της οδού Πατησίων από την πλευρά της Ομόνοιας.

Πρίν τη διασταύρωση με την οδό Στουρνάρη επιτέθηκαν από το πίσω μέρος της πορείας με ιλιγγιώδη ταχύτητα εκτοξεύοντας βολίδες κρότου -λαμψης κατά των πολιτών με αποτέλεσμα πολλοί από τους διαδηλωτές να τραυματιστούν στην προσπάθειά τους να προστατευτούν από την απρόκλητη μηχανοκίνητη επίθεση των αντρών της αστυνομίας.

Νεαρή διαδηλώτρια υπέστη επίθεση απο τους αστυνομικούς οι οποίοι την χτύπησαν στο κεφάλι χρησιμοποιώντας τα γκλομπς. Η νεαρή γυναίκα βαρειά τραυματισμένη έπεσε στο οδόστρωμα όπου οι αστυνομικοί με πρωτοφανή αγριότητα επιχειρούσαν με τις μπότες τους να της συνθλίψουν το κεφάλι μεταξύ του οδοστρώματος και του πεζοδρομίου, ενώ ετόιμαζαν την σύλληψή της.

Στ'ο σημείο αυτό αλληλέγγυοι διαδηλωτές κατάφεραν μετα από μάχη σώμα με σώμα να την αποσπάσουν από τα χέρια της ομάδας ΔΕΛΤΑ και αιμόφυρτη να την μεταφέρουν στο παρακείμενο Θεατρο ΑΛΦΑ.Εκεί παρευρισκόμενοι γιατροί του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ που έσπευσαν να παράσχουν βοήθεια, διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί σοβαρή κάκωση στην δεξιά βρεγματική περιοχή στό κεφάλι, βρισκόταν δε σε ημιλιπόθυμη συγχυτική κατάσταση, με συνοδά κλινικά ευρήματα.Ασθενοφόρο που ειδοποιήθηκε και αφού εφαρμόστηκε κολάρο σταθεροποίησης του αυχένα και τοποθέτησή της σε φορείο,την μετέφερε στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

1 σχόλιο:

  1. polemo exoume paidia...ayta exei o polemos

    sas eipe pote kaneis oti den exoune apolies ston polemo h traymatismous.
    o tropos enantioseis einai sto na apostrafoume teliws apo ayto pou mas zhtaei h shmerinh pragmatikothta

    ΑπάντησηΔιαγραφή