Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ καλεί τον λαό να ξεσηκωθεί ενάντια στις επιδιώξεις της κυβέρνησης να εγκαταστήσει ΧΥΤΑ η ΧΥΤΥ στην περιοχή της Λαυρεωτικής και να συμμετέχει στα μπλόκα που έχουν δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής.

Στο αίμα μας «τρέχει» ακόμα η μολυβδίαση από την παλαιότερη λειτουργία των βιομηχανιών .Όχι άλλη καταστροφή στην Λαυρεωτική.

Η κατάσταση που επικρατεί με το θέμα των σκουπιδιών είναι αποκλειστική ευθύνη των κομμάτων που κυβέρνησαν , ΠΑΣΟΚ και ΝΔ , που ποτέ δεν προσπάθησαν να δώσουν ολοκληρωμένη λύση στο σοβαρό αυτό ζήτημα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜE

· Άμεση αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής από ολόκληρη την Λαυρεωτική. Καμία έναρξη εργασιών και τώρα και στο μέλλον.

· Κατάργηση του περιφερειακού σχεδιασμού ο οποίος είναι παρωχημένος-ξεπερασμένος και δεν απαντά στο πρόβλημα και ειδικότερα του περιβάλλοντος . Χρειάζεται κεντρικός πανελλαδικός σχεδιασμός από το κράτος για την διαχείριση των σκουπιδιών.

· Το πρόβλημα είναι πολιτικό και χρειάζεται πολιτική λύση και όχι νομική.

· Μια λύση βιώσιμη και σύγχρονη με συμφωνία της κοινωνίας και ειδικότερα με μορφή και τρόπους που θα σέβονται το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

· Ολοκληρωμένη ανακύκλωση ώστε να μένει ένα μικρό υπόλειμμα που θα τοποθετηθεί σε χώρο που θα κρίνουν οι επιστήμονες , χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες.

· Αταλάντευτα ενάντια στην καρκινογόνο καύση των απορριμμάτων

· Άμεσο κλείσιμο και αποκατάσταση των παράνομων και ανεξέλεγκτων χωματερών.

· Η διαχείριση των σκουπιδιών να γίνεται αποκλειστικά από το κράτος και τους δήμους χωρίς ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Καταγγέλλουμε την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ που αποσιωπά τα γεγονότα .

Καλούμε τους κατοίκους της Λαυρεωτικής να αγωνιστούν κατά του συνόλου των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης , ΕΕ , ΔΝΤ και των κομμάτων που στηρίζουν αυτήν την πολιτική που καταδικάζει τους εργαζόμενους στην φτώχεια και στην εξαθλίωση.

ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ



Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου