Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Πολλοι πιστευουν πως η σημερινη κατασταση που βιωνουμε, ειναι αποτελεσμα ''κακης διαχειρισης'' των οικονομικων, ή λογω του «πλεονασματος» των δημοσιων υπαλληλων ή ακομα και λογω της μικροφοροδιαφυγης καποιων μικρομεσαιων, ή οτι αλλο τους ''ψεκαζει'' η τηλεοραση...
Κοιτουν ενα δεντρο και χανουν το δασος! Πως γινεται πρωτα απ'ολα σε αυτην την κριση να μπαινει η μια χωρα μετα την αλλη;
Ολες ειχαν πλεοναζον προσωπικο, ή τα παραπανω;
Στοχος τους ειναι να διχασουν ακομα περισσοτερο το λαο, αποπροσανατολιζοντας τον, βαζοντας διχονοιες μεταξυ δημοσιων και ιδιωτικων και γενικοτερα να χωρισουν τον κοσμο σε περισσοτερα ακομα κομματια. Αν ειμαστε ενωμενοι τους κανουμε να τρεμουν, γι 'αυτο προσπαθουν να μας χωρισουν.
Εξαλλου για την κριση δεν ευθυνομαστε σιγουρα εμεις, κανενας απο εμας.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ, οπως θελουν να μας πεισουν...
Δεν ευθυνεται καμμια κακη διαχειριση αλλα ισα ισα οτι τοσα χρονια το καπιταλιστικο συστημα λειτουργουσε αψογα ωστε να μας κατακλεβει.
Οπως ομως μια φωτια καιει καιει και καποτε δεν εχει τι αλλο να καψει, ετσι και οι εκμεταλλευτες μας συσσωρευσαν ολον τον πλουτο. Δημιουργησαν μια πελωρια φουσκα πλασματικων κεφαλαιων , χωρις αντικρυσμα σε πραγματικες αξιες, με αποτελεσμα να υπαρχει αυτη η δομικη και αξεπεραστη οικονομικη κριση του καπιταλιστικου συστηματος.
Τα ΜΜΕ μιλουν συνεχεια για το ποσα μας δανεισε η Γερμανια, ποσα χρωσταμε στην Γερμανια, ποσα μας λειπουν, ποσα εχουμε, τι θακανουμε με την επομενη δοση και αν το χρεος αυξανεται ή δεν αυξανεται... Η απαντηση μας σε ολα αυτα πρεπει να ειναι:Δεν μας ενδιαφερει το χρεος ΣΑΣ, εμεις δεν χρωσταμε σε κανεναν και δεν προκειται να πληρωσουμε δεκαρα!
Δεν μας ενδιαφερει ουτε τι λετε,ουτε οι ψευτοσυναλλαγες σας. Δεν αποπροσανατολιζομαστε και ουτε τρεμουμε οπως μας θελετε για το αν θα βγουμε απο το ευρω και αν θα καταφερουμε να πληρωσουμε. Το μονο που μας νοιαζει και μονο αυτο πρεπει να κοιταμε ειναι πως εμεις ενωμενοι, θα κοιταξουμε τον δικο μας αγωνα, χωρις κανεναν συμβιβασμο και πως θα τους ανατρεψουμε ολους αυτους και το συστημα τους, πριν προλαβουν να μας εξαθλιωσουν εντελως!
Πρεπει να ξεκουνηθουμε και να δουμε πως θα πολεμησουμε στην κυριολεξια εναντια σε οτι μας κατασπαραζει και οχι να περιμενουμε να ακουσουμε απο το στομα εκεινου που μας τρωει σε τι κατασταση βρισκομαστε και αν θα μας φαει τωρα ή μετα!
Η κριση αυτη ηταν προβλεπομενη και απο τους εξουσιαστες μας, αλλα και απο οσους αγωνιστες φωναζαν τοσα χρονια στους δρομους, να ανατρεψουμε το συστημα. Και ολοι καποτε, οντας σε συνθηκες ευημεριας, τους κοιτουσαν σαν εξωγηινους και τρελους και δεν πιστευαν πως θα φτασουμε εδω που φτασαμε.
Βλεπαν την φωτια στο σπιτι του γειτονα και αντι να τρεξουν να τη σβησουν, γιατι θα φτασει και στο δικο τους, ελεγαν τι με νοιαζει εμενα για τον γειτονα;
Τωρα πλεον η φωτια καιει σχεδον ολα τα σπιτια και τρομοκρατημενοι δεν ξερουν τι να κανουν.
Απλο ειναι! Πρεπει να κανετε οτι επρεπε να ειχατε κανει εδω και χρονια! Να σηκωθειτε απο τον καναπε, να αναλαβετε ευθυνες και να αγωνιστειτε.
Ο καπιταλισμος απο τη φυση του ηταν να ερθει σε αυτο το σημειο. Αν δεν τον ανατρεψουμε ομως δεν θα καταρρευσει μοναχος του.
Χαρατσια ολο και περισσοτερα θα μας ζητανε για να ταισουν αυτο το αρρωστο συστημα! Και οσο πληρωνουμε τοσο θα ζητανε!!
Τα ΜΜΕ, το κρατος και ολη παρεα προσπαθουν να μας πεισουν πως για να βγουμε απο αυτο το αδιεξοδο και για να εχουμε ελπιδες, πρεπει να δουλευουμε περισσοτερο(οσοι εχουν δουλεια), να κανουμε θυσιες και να υπομενουμε οποια κακουχεια, να γινουμε πιο πειθηνιοι δουλοι και σκυβοντας ακομη περισσοτερο το κεφαλι, να πληρωνουμε οτι μας ζητανε, να κατσουμε στ αυγα μας και να κανουμε οτι λεει ο αφεντης!
Με λιγα λογια μας ζητανε να αναμενουμε υπομονετικα την ολικη εξαθλιωση, χωρις να αντιδρουμε, προσφεροντας οτι εχουμε και δεν εχουμε και παλι στους
εκμεταλλευτες μας!! ΔΟΥΛΕΥΕ-ΠΛΗΡΩΝΕ-ΚΟΙΜΗΣΟΥ!!! ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΝΕ!!!

Ομως με αυτον τον τροπο σωζεις τις τραπεζες και το κεφαλαιο και οχι τον λαο!!
Η εξουσια τοσο καιρο, δεν προσπαθει να σημαζεψει ουτε το ανυπαρκτο χρεος του λαου, ουτε να σωσει τον λαο. Προσπαθει να σωσει με νυχια και με δοντια τις τραπεζες και τους καπιταλιστες! Πως γινεται να σωσεις εναν λαο, ζητωντας του να πληρωνει; Πως γινεται να θες να βοηθησεις την Ελλαδα ενω χτυπας τους Ελληνες; Στην ουσια οταν λενε πως κανουν τα παντα για τη σωτηρια της χωρας, τις τραπεζες εννοουν, τις βαφτισαν και εθνος πλεον.Αυτο που καποια ζωα εθνικοφρονες φασιστες εχουν πειστει πως πρεπει να αγαπουν μεχρι θανατου. Και εχουν καταντησει ο ιδιος ο εχθρος της πατριδας που υποτιθεται πως αγαπουν, βοηθωντας αυτους που την καταστρεφουν...Το ιδιο γινεται φυσικα σε καθε χωρα. Εχουν σταξει το δηλητηριο του εθνικισμου και βαφτιζοντας και τις τραπεζες εθνος, εχουν καποια ''προβατα'' πατριωτες να αγωνιζονται για τα συμφεροντα τραπεζων, πεπεισμενοι πως κανουν το καλο της πατριδας!
Θα υπακουσουμε; ΟΧΙ!!! Εμεις ξερουμε τον τροπο, τον πραγματικο τροπο για να βγουμε απο αυτην κατασταση... Ποιος ειναι αυτος;
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ!!!
Αγωνιζομαι και αντιστεκομαι, σηκωνομαι απτον καναπε και βγαινω στον δρομο!! Στεκομαι αλληλεγγυος σε καθε εναν που εχει διαθεση να αγωνιστει, σε καθε απεργο ή ανεργο ή μεταναστη, σε καθε εκμεταλλευομενο συμπολιτη μου.
Οργανωνομαι συλλογικα και μαζι με ολους ανατρεπω τον καπιταλισμο!
Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ!!!
Θα τους ριξουμε μονο εαν παλεψουμε! Με γενικες απεργιες διαρκειας, με καταληψεις παντου, με μαζικες διαδηλωσεις, με αρνηση πληρωμων και με καθημερινη παλη ωστε να ερθουν οι δικες μας μερες!
Εκεινες που τα ελικοπτερα δεν θα ειναι αρκετα για να τους σωσουν!
Το κλειδι βρισκεται στην ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ...
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ! ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΛΑΟ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ!!!

Γ.Σ. μελος νεολαιας Κινηματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου