Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ


Προσφατα συμπληρωθηκαν 4 μηνες απο την πρωτη μου δραση με το κινημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.
4 μονο μηνες, μα οι δρασεις ειναι αμετρητες.
Σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα δεθηκα απολυτα με τους συναγωνιστες, μοιραστηκα κοινους αγωνες και κοινες ανησυχιες, ενιωσα ιδια συναισθηματα που δεν μπορει να τα νιωσει καποιος ανθρωπος που δεν ειναι σε συλλογικοτητα.
Το μοναδικο συναισθημα της αλληλεγγυης, συναισθηματα που δεν εξηγουνται με λεξεις, οπως αυτα που εκρηγνυνται οταν αγωνιζεσαι, οταν μαχεσαι και οταν εχεις ξεπερασει το «εγω» και λειτουργεις με το «εμεις».
Η πρωτη μου δραση με το κινημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ηταν στις 3 Ιουλιου, στο ανοιγμα της παραλιας στο Αυλακι. Αρχικα ειχα παει για εκεινη και μονο την δραση, δεν ειχα σκοπο να γινω μελος.
Μετα απο εκεινη την ημερα ομως και αφου ειδα πως αυτο το κινημα ειναι κατι διαφορετικο απο τα υπολοιπα, αφου ειδα την μαχητικοτητα του, την αποφασιστηκοτητα και τον δυναμισμο του, δεν αργησα να αποφασισω πως θα συνεχισω μαζι του.
Απο πριν ημουν ενα πολιτικοποιημενο ατομο, το οποιο ψαχνοταν και προσπαθουσε να αλλαξει τον κοσμο.
Και, οπως πιστευα, αγωνιζομουν γι αυτο. Διαψευστηκα γιατι
...ειδα τι θα πει πραγματικα αγωνας, στην πραξη, καθημερινα.
Τοσα χρονια προσπαθουσα μονος, αλλα ματαια.
Καταλαβα πλεον πως το κλειδι βρισκεται στην συλλογικοτητα και στην οργανωμενη δραση. Δεν αρκουν ουτε τα λογια, ουτε το να πηγαινεις μονο στις πορειες, ουτε μια εκδηλωση τον μηνα.
Χρειαζεται καθημερινος και ουσιαστικος αγωνας και με το κινημα εχουμε βρει τον τροπο να χτυπαμε το συστημα εκει που πραγματικα ποναει. Οι συναγωνιστες μεσα απο την εμπειρια τους διδαξαν και εμενα με τις πραξεις τους τροπους και μεθοδους, με διδαξαν πως να λειτουργω συλλογικα και μου δωσαν ενα αισθημα σιγουριας. Πλεον εχω πειστει πως μπορουμε να τους νικησουμε, γιατι ειμαστε ενωμενοι και αποφασισμενοι.
Ενας συντομος απολογισμος των εμπειριων μου απο το κινημα ειναι εκατονταδες ανοιγματα διοδιων, παρεμβασεις στα ακυρωτικα στα ΜΜΜ, απελευθερωση παραλιων, παρεμβασεις στα νοσοκομεια, στην ΔΕΗ, καταληψεις, συμμετοχη σε ολες τις πορειες και τους λαικους αγωνες -οπως την αξεχαστη παρουσια μας στη ΔΕΘ-συμμετοχη μας σε εκδηλωσεις και παρεμβασεις, οπως και την πολυ προσφατη δραση μας στην Καλλιθεα με την επανασυνδεση του κομμενου ρευματος στο σπιτι μιας ασθενους ηλικιωμενης κυριας.Την παρουσια μας στην παρελαση της 28ης, οπου συμβολικα εκδιωχθηκαν οι επισημοι και τη θεση τους πηρε ο λαος και αλλες πολλες μας δρασεις απο τις οποιες πολλες σιγουρα μου διαφευγουν. Εξαλλου υπηρχαν πολλες και απρογραμματιστες- εκτακτες δρασεις , οπου χρειαζοταν καπου εγκαιρως η παρουσια και η βοηθεια μας.
Οι ανοιχτες μας συνελευσεις , επισης, οπου εκει συναποφασιζουμε και συνδιαμορφωνουμε, αμεσοδημοκρατικα χωρις ιεραρχιες και οπου οργανωνουμε την υλοποιηση των αποφασεων μας. Ειναι ανοιχτες για ολους, μπορειται και εσεις να 'ρθειτε να συζητησουμε απο κοντα.
Μεσα απο την εμπειρια μου στο κινημα επισης καταλαβα πως το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ δεν ειναι μονο ενα κινημα των διοδιων, ουτε καν ενα κινημα που αγωνιζεται ΜΟΝΟ για τα κοινωνικα αγαθα. Εκτος αυτων το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ειναι κομματι του εργατικου κινηματος, κομματι του λαου, που μαχεται για την συνολικοτερη ανατροπη του συστηματος και του καπιταλισμου. Ειναι ενα καθαρα ταξικο κινημα, το οποιο στοχο εχει μια κοινωνια, χωρις εκμεταλλευτες και εκμεταλλευομενους, οπου ο λαος θα εχει τις τυχες στα χερια του. Δηλαδη μια αταξικη, ελευθερη κοινωνια.
Το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ειναι μια μικρογραφια της κοινωνιας, τα μελη του ειναι διαφορετικα το ενα με το αλλο, αλλά εχουν ενα κοινο στοχο, την ελευθερια. Συναγωνιστες με διαφορετικη νοοτροπια, διαφορετικες αποψεις, ο καθενας με την δικη του οπτικη γωνια που βλεπει τα πραγματα, φτιαχνουν ενα μειγμα απο το οποιο το αποτελεσμα ειναι ξεχωριστο.
Ειμαστε ανοιχτοι προς ολους και σας περιμενουμε. Φυσικα ομως, οπως αναγραφεται και στις αρχες του κινηματος μας, δεν δεχομαστε φασιστες και ρατσιστες και δεν δεχομαστε κομματικα ή και κανενος ειδους ''καπελα''. Αν και η παραλληλη δραση καποιου μελους μας με καποιο κομμα δεν μας ενοχλει, αρκει να μην μας ''καπελωνει''.
Νιωθω πολυ ικανοποιημενος που ειμαι μελος του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και μεσα απο αυτο το κειμενο θελω να καλεσω και αλλους ανθρωπους να ερθουν να μας γνωρισουν. Ειτε στις συνελευσεις μας, ειτε σε καποια δραση ή καθε Παρασκευη στο αυτοδιαχειριζομενο καφενειο μας, οπου μαζευομαστε για κουβεντουλα και καφε (Καυτατζογλου 35, Πατησια-σταθμος Hσαπ Αγιος Ελευθεριος -μετα τις 8μμ)
ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ,ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ,Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...!!!
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ....

Γ.Σ. , μελος νεολαιας κινηματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου