Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΑΦΟΥ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤOΡΙΑ,Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ '73



Το πολιτευμα το οποιο ζουμε σημερα ειναι η κοινοβουλευτικη δικτατορια.
Αυτοι που μας κυβερνουν το ονομαζουν δημοκρατια.
Εχετε σκεφτει ποτε αραγε τι ειναι αυτη η δημοκρατια που μας μιλανε τοσα χρονια,τι σχεση εχει με το σημερινο πολιτευμα και τι σχεση εχει με την ελευθερια?
Δεν εχω φυσικα σκοπο ουτε να υπερασπιστω την αστικη δημοκρατια.
Το πολιτευμα αυτο λοιπον, οπως και να το ονομασουν ειναι αυτο που προανεφερα: κοινοβουλευτικη δικτατορια!!!
Οχι λογω καποιων συγκεκριμενων συγκυριων η γεγονοτων,αλλα λογω της ιδιας του της μορφης,υπαρξης και συστασης,ανεκαθεν, ηταν χουντικο.
Αλλα τωρα υπαρχει μια αλλη μορφη χουντας.
Μεσα απο το σημερινο πολιτευμα,εχεις το "υπερτατο" δικαιωμα να διαλεξεις τον δικτατορα σου, να διαλεξεις τον δυναστη και βασανιστη σου,μεσα απο τις "δημοκρατικοτατες" εκλογες.
Ειναι τραγικο πως ο κοσμος πιστευει πως ειναι ελευθερος,επειδη απλα του δινεται το δικαιωμα να διαλεξει αναμεσα σε διαφορετικους εξουσιαστες.
Καποιοι λενε πως αυτοι εκπροσωπουν τον λαο.
Μεγαλο λαθος,μονο και μονο αν σκεφτει κανεις πως η σημερινη εξαθλιωση που ζει ο λαος δεν ειναι γιατι το θελει και σιγουρα δεν την περιμενε ποτε!
Αυτοι λοιπον που ψηφιζει,ειναι κατα καποιο τροπο αντιπροσωποι και οχι εκπροσωποι. Κανουν δηλαδη οτι γουσταρουν αλλα με την εξουσιοδοτηση του λαου,που δεν εχει αλλη επιλογη απ΄το να διαλεξει καποιον.
Ειναι χαζο να πιστευουμε,πως εξουσιοδοτωντας καποιον ως αντιπροσωπο μας , υπαρχει περιπτωση να πραξει αυτα που επιθυμουμε. Πρωτα απ'ολα πρακτικα δεν γινεται σε ολες τις αποφασεις που θα παρει να ειναι συμφωνοι ουτε καν,ολοι οι ψηφοφοροι του. Εκτος του οτι δεν θα ειχε και την διαθεση να πραξει για τα θελω του λαου.
Πραγματικη δημοκρατια ισως ειναι η αμεση δημοκρατια,οπου ο καθενας θα εχει δικαιωμα να συναποφασισει σε καθε θεμα ξεχωριστα και οχι να αποφασισει το ποιος θα αποφασιζει γι αυτον.Αμεση δημοκρατια μεσα δηλαδη απο λαικες συνελευσεις,ολη η κοινωνια,χωρισμενη σε κοινοτητες,οπου ο καθενας θα συνδιαμορφωνει και θα συναποφασιζει για καθε θεμα που τον αφορα,και θα εχει την ευθυνη και την τυχη στα χερια του. Η εξουσια δηλαδη να φυγει απο λιγα εκλεγμενα προσωπα και να περασει σε ολους μας,στον λαο!
Αυτο απο μονο του φυσικα και δεν σημαινει πως θα εχουμε κερδισει εκεινη την κοινωνια που ολοι επιθυμουμε,δηλαδη μια κοινωνια οπου θα μαστε ελευθεροι και δεν θα υπαρχουν εκμεταλλευτες και εκμεταλλευομενοι. Επειδή η δημοκρατια σε οποιαδηποτε μορφη δεν αποστρέφεται την εξουσία και το κράτος αντίθετα θέλει να τα διαχειριστούν πιο πολλοί άνθρωποι. Επειδή με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες μπορούν να παρθούν και οι πιο αντιδραστικές αποφάσεις. Επειδή η αμεσοδημοκρατία μπορει να αφοσιωθει στο παρόν εκμεταλλευτικό σύστημα και να λειτουργεί βοηθητικά μαζί του. Επειδή έχει δομημένη δεοντολογία/φιλοσοφία/σκέψη με βάση τον κώδικα του κρατικού νόμου, της ιδιοκτησίας και της δικαιοσύνης του. Είτε οριζόντια, είτε κάθετη η δομή της δημοκρατίας δεν απαλείφεται από τον κυριαρχικό της χαρακτήρα. Γι αυτο απο μονη της η λεξη αμεση δημοκρατια δεν αρκει.Πρεπει να συνδυαστει φυσικα και με την αλλαγη του συστηματος της εκμεταλλευσης.
Βεβαια πλεον οι τυχες θα ειναι στα δικα μας χερια,και σιγουρα θα πραξουμε καλυτερα για εμας,δηλαδη τον λαο,παρα καποιοι εκμεταλλευτες μας. Τα βασικοτερα θεματα που μας εξαθλιωνουν ειναι τα αποτελεσματα της αστικης εξουσιας του σημερα και θα απαλειφθουν με την λαικη εξουσια του αυριο, οπου μαζι με την καταληψη της εξουσιας πρεπει να καταλαβουμε και τα μεσα παραγωγης και να απαλλοτριωσουμε τον πλουτο που τοσους αιωνες παρηγαμε αλλα τον παιρναν αλλοι. Αλλιως δεν θα ειχε και κανενα νοημα.
Τα εργοστασια ειναι μεσα παραγωγης. Ειναι δηλαδη ενα μεσον οπου μπορεις δινοντας την εργατικη σου δυναμη,να παραξεις καποια προιοντα.Αυτα τα μεσα σημερα ανηκουν σε ιδιωτες ή σε εταιριες,(στην αστικη ταξη γενικοτερα)οπου καρπωνονται την υπεραξια των εργατων και πλουτιζουν εκμεταλλευοντας τους. Με απλα λογια η αξια της εργασιας ενος εργατη που παρηγαγε σε μια μερα 5 αυτοκινητα θα ηταν με τα σημερινα δεδομενα γυρω στις 120.000 ευρω (αν πουλουσε οτι παρηγαγε),ενω το αφεντικο του δινει 30 ευρω και καρπωνεται τα υπολοιπα πουλωντας την παραγωγη του εργατη.
Αυτο εξυπακουεται πως ειναι αδικο,και πως τα μεσα παραγωγης πρεπει να γινουν λαϊκα,να κοινωνικοποιηθουν,και η διαχειριση τους να περασει αμεσα στα χερια μας.
Καποιος αφελης μπορει να νομιζει πως το καθε αφεντικο με την αξια του απεκτησε μια εργοστασιαρα. Ας πω οτι το δεχομαι(αν και φυσικα δεν το δεχομαι) ακομα και αν ηταν ετσι γιατί το να δουλεψεις πολυ και να αποκτησεις χρηματα να σου δινει το δικαιωμα να εκμεταλλευεσαι τους γυρω σου,παιρνοντας στην ατομικη σου ιδιοκτησια ενα μεσο παραγωγης???
Το κρατος ειναι η μαριονετα της αστικης ταξης,αλληλεπιδρουν και αλληλοσυντηρουνται!
Ολα τα παραπανω(και οχι μονο) για να επιτευχθουν χρειαζεται ΕΞΕΓΕΡΣΗ και ΑΝΑΤΡΟΠΗ του συστηματος εκματελλευσης απο μια χουφτα μεγαλοκαπιταλιστες!
Για να εξαλειφθει καθε μορφη εκμεταλλευσης και εξουσιας,και να μπορεσουμε να αυτοδιαχειριζομαστε και να αυτοοργανωνουμε την κοινωνια και τις ζωες μας,χωρις αφεντες και σκλαβους...
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ...ΑΣ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.
ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ,ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ... ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ.ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...

Γιωργος Σ., μελος νεολαιας κινηματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου