Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Απόφαση ΕΙΝΑΠ ενάντια στο κλείσιμο νοσοκομείων
Αθήνα, 06/12/11


Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταδικάζει τις μεθοδευμένες προσπάθειες για απαξίωση και κλείσιμο όλων των μικρών νοσοκομείων στο λεκανοπέδιο (1ο, 5ο, 6ο και 7ο ΙΚΑ, ΓΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ κλπ). Αυτές οι μεθοδευμένες προσπάθειες αφορούν την κατάργηση της λίστας ειδικευομένων (όσον αφορά τα νοσοκομεία πρώην ΙΚΑ), τις αυθαίρετες μετακινήσεις γιατρών, τη μη πληρωμή εφημεριών, τη δραστική περικοπή λειτουργικών δαπανών κλπ. Επίσης, την περαιτέρω μείωση κλινών στους Οργανισμούς (όσον αφορά το ΓΝ Πατησίων, 1ο ΙΚΑ) με πρόσφατο ΦΕΚ (2674/09-11-11).
Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ απαιτεί την πλήρη λειτουργία των νοσοκομείων με την απαραίτητη στελέχωση σε γιατρούς ΕΣΥ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ειδικευόμενους γιατρούς και υπόλοιπο προσωπικό. Επίσης, να δοθούν οι αναγκαίες λειτουργικές δαπάνες. Να ανοίξει πάλι η λίστα ειδικευομένων.
Επισημαίνουμε δε, ότι στις περιοχές Πατησίων-Κυψέλης δημιουργείται μείζον πρόβλημα για τον πληθυσμό και πρέπει να δοθεί επειγόντως λύση.

Η ΕΙΝΑΠ μαζί με τους γιατρούς και τους υπόλοιπους υγειονομικούς, καθώς και με τους κατοίκους της περιοχής, θα αναλάβει αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, που οδηγούν στην απαξίωση και στο κλείσιμο των νοσοκομείων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου