Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Πορτογαλια και Χαλυβουργια

Σε ολους τους τονους οι ευρωπαιοι και ντοπιοι τροϊκανοι, μας μιλανε οτι παραδειγμα προς μιμηση για ολους τους ευρωπαιους πρεπει να αποτελει η Πορτογαλια.
Δηλαδη, οσοι εχουν δουλεια, να πληρωνονται με βασικο μισθο 400 ευρω καθαρα!!
Και θριαμβολογουν οτι με αυτους τους βασικους μισθους πεινας θα επιβιωσει η οικονομια της Πορτογαλιας.
Βεβαια, οταν οι καπιταλιστες, μιλανε για επιβιωση της οικονομιας , εννοουν την επιβιωση του τραπεζικου τους συστηματος και οχι των εργαζομενων.
Μαλιστα κανουν λογο για το ποσο λογικος και ευπροσαρμοστος ειναι ο πορτογαλικος λαος. Ερχονται ομως οι ιδιοι οι εργαζομενοι της ιβηρικης χωρας, να διαψευσουν τις προσδοκιες των καπιταλιστων και των ποικιλοχρωμων παπαγαλων τους των ΜΜΕ.
Μετα το αρχικο σοκ, οι εργαζομενοι της πορτογαλιας, σηκωνουν σιγα-σιγα το κεφαλι.
Ηδη οι λιμενεργατες απεργουν και εχουν παραλυσει τα σημαντικοτερα λιμανια της http://www.blogger.com/img/blank.gifχωρας. Αυτη η απεργια αναμενεται να επηρεασει σε μεγαλο βαθμο τον εξαγωγικο τομεα της χωρας που αποτελει βασικο ατου της οικονομιας της. Να που λοιπον δεν υπαρχουν εξαιρεσεις στην γενικοτερη προσπαθεια των εργαζομενων να αντισταθουν. Ειναι αναγκαιο, αγωνες σαν αυτον των εργατων της Χαλυβουργιας Ασπροπυργου, να επεκταθουν σε ολους τους τομεις εργασιας. Να γινουν παραδειγμα προς μιμηση για ολη την ευρωπαϊκη εργατικη ταξη, τοσο για την καθαρη ταξικη διεκδικηση των αιτηματων , οσο και του μεγαλου κυματος αλληλεγγυης που εχει αναπτυχθει σε ολη την κοινωνια. Ενα κυμα αλληλεγγυης που βαζει σε εξεγερσιακες τροχιες ακομη και αυτους τους αλληλεγγυους. Και αυτο εχει τρομοκρατησει την αρχουσα ταξη και τα τσιρακια τους. Γι΄αυτο βιαζονται να "ξεμπερδευουν" τοσο με την απεργια των χαλυβουργων, οσο και με τους αλληλεγγυους.
Θα τους το επιτρεψουμε;
Μια πρωτη απαντηση θα ειναι η επιτυχια της κινητοποιησης της Τριτης 17-1-12, στην οποια και το κινημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ θα παρει ενεργα μερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου