Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΣΙΚΑΓO/ G8 : Άτακτη υποχώρηση του G 8 μπροστά στις κινητοποιήσεις αντίστασης


http://news.infoshop.org/article.php?story=2012030611374682 http://cang8.wordpress.com/

Η σύνοδος του G8 που αποτελείτε από τους εκπροσώπους των 8 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, που είχε συγκληθεί για αυτό τον Μάη στο Σικάγο μετακομίζει οριστικά για το Καμπ Ντέιβιντ κάπου στις αγροτικές περιοχές του Μεριλάντ στην Ουάσινγκτον. Οι 7000 «ηγέτες» και εκπρόσωποι των 8 πιο ισχυρών οικονομιών του κόσμου θα φιλοξενηθούν στην προεδρική κατοικία που αποτελεί μια από τις ασφαλέστερες εγκαταστάσεις του κόσμου εξαιτίας της κινητοποίησης χιλιάδων.. πολιτών που συμμετάσχουν στο κίνημα Καταλάβετε το Σικάγο, είναι μέλη του Αντιπολεμικού κινήματος, εντάσσονται σε εκατοντάδες ομάδες οργάνωσης και διεκδίκησης .

Μια τεράστια γιορτή στήθηκε χτες στο Σικάγο αμέσως μετά την κυβερνητική ανακοίνωση για μεταφορά της συνόδου. Εκπρόσωποι του κινήματος Συνασπισμός ενάντια στο ΝΑΤΟ/G8 τον πόλεμο και την φτώχεια (CANG8) και μέλη του Occupy Chicago προέβησαν στην ακόλουθη ανακοίνωση.

«Η μετακίνηση της συνόδου του G8 στο Καμπ Ντέιβιντ αποτελεί μια σημαντική νίκη του λαού του Σικάγο. Οι ηγέτες του 1% μετακινούνται λόγο της τεράστιας αντίστασης στον πόλεμο στο NATO/G8 και την φτώχεια στο Σικάγο

Η πόλη μας είναι γεμάτη με δεκάδες χιλιάδες των ανθρώπων που αγωνίζονται για να κρατήσουν το κεφάλι τους πάνω από το νερό, την πάλη ενάντια στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε από τους ηγέτες που θα μαζεύονταν εδώ. Οι κοινότητες του Σικάγο, αγωνίζονται να σώσουν τα σχολεία τους, να στηρίξουν τη διάθεση της υγειονομικής περίθαλψης, και να υπερασπιστούν τις δουλειές τους από τις περικοπές που είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των κυβερνήσεων της G8.

Η κυβερνήτες της πόλης έχουν πραγματοποιήσει μια εκστρατεία για να εκφοβίσουν τους διαδηλωτές και να τους δυσφημούν, υποστηρίζοντας ότι οι διαμαρτυρίες οδηγούν στη βία. Στην πραγματικότητα, η κύρια πηγή της βίας στον κόσμο σήμερα είναι οι πόλεμοι που εξαπέλυσε το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ. “Εμείς θα προχωρήσουμε στις 19 Μαΐου για να παραδώσουμε το μήνυμά μας: απασχόληση, στέγαση, υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση, συντάξεις , το περιβάλλον: Όχι πόλεμος! Εμείς και οι δεκάδες χιλιάδες θα είμαστε στους δρόμους και τον Μάρτιο, με κραυγές τόσο δυνατές που θα ακουστούν στο Camp David και σε όλη την υδρόγειο. Θα είμαστε στους δρόμους εκείνη την ημέρα να αγωνιστούμε για το μέλλον μας, και να μιλήσουμε εναντίον των πολέμων και των περικοπών που σχεδιάζονται για να ωφεληθεί το 1% σε βάρος του 99% του κόσμου. “


Ενώ οι υπάλληλοι της κυβέρνησης ισχυρίζονται ότι η απόφαση να μετακινηθεί η σύνοδος του G8 δεν συνδέεται με τον φόβο των διαδηλωτών, η αστυνομία του Σικάγου παραδέχτηκε ότι περιμένουν δεκάδες χιλιάδες να εμφανιστούν στο Σικάγο τον Μάιο, και έχουν μεριμνήσει για προμήθεια δακρυγόνων και άλλων όπλων για να τα χρησιμοποιήσουν κατά των διαδηλωτών. Μετά από πρόσκληση του Καταλάβετε το Σικάγο για στήριξη του καλέσματος που καλούν οι Adbuster για κινητοποίηση και συγκέντρωση 50.000 ανθρώπων στο Σικάγο, το Δημοτικό Συμβούλιο χορήγησε στο δήμαρχο του Σικάγου Emanuel έκτακτες εξουσίες για τη λήψη αποφάσεων της ασφάλειας και την καταστολή της ελευθερίας του λόγου κατά τη διάρκεια των συνόδων κορυφής του ΝΑΤΟ. Το Σικάγο θα φιλοξενήσει ακόμα τους σύμμαχους του ΝΑΤΟ και τους εταίρους τους στις 20 Μαΐου και 21 για να συζητήσουν για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και για άλλα θέματα, και έτσι η πόλη θα εξακολουθήσει να αποτελεί κομβικό σημείο για την κίνηση Καταλάβετε την άνοιξη και μετά.. Στην πόλη επίσης, προσπάθησαν να σπείρουν τον φόβο με την προειδοποίηση των επιχειρήσεων στο κέντρο της πόλης με την τοποθέτηση μεταλλικών οδοφραγμάτων , εν αναμονή των συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών.
Μετά από την μετακίνηση της συνόδου του G8 ο καθένας ενθαρρύνεται ακόμα να πάει στο Σικάγο, τον προσεχή Μάιο για μια μεγάλη κινητοποίηση, ή να οργανώσει δράσεις σε τοπικό επίπεδο! Το Καταλάβετε το DC και στο Μέρυλαντ οι κάτοικοι έχουν επίσης αρχίσει να εξετάζουν την απάντησή τους στην κίνηση της G8 στην περιοχή τους.

Συμπίπτοντας με την σύνοδο κορυφής του G8 και του ΝΑΤΟ στις ΗΠΑ, το κίνημα Καταλάβετε , τα συνδικάτα, οι οργανώσεις των μεταναστών εργαζομένων και των ανέργων, περιβαλλοντολόγοι, οργανώσεις της νεολαίας, και αντιπολεμικοί διαδηλωτές σε όλη την Ευρώπη έχουν, επίσης, κάλεσμα για δράσεις τις ημέρες από 17 έως 19 Μάιος με επίκεντρο τη Φρανκφούρτη, στη Γερμανία κατά «της δικτατορίας της κρίσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης:”

Θα αντισταθούμε στην καταστροφή που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, ενάντια στην εξαθλίωση και την άρνηση των δικαιωμάτων εκατομμυρίων ανθρώπων και την πρακτική κατάργηση των δημοκρατικών διαδικασιών που απορρέουν από τις αποφάσεις της τρόικας που αποτελείται από ΕΚΤ, ΕΕ και ΔΝΤ. Οι ημέρες της διαμαρτυρίας στη Φρανκφούρτη θα διαδεχτούν τη Διεθνή Ημέρα Δράσης στις 12 Μαΐου και την επέτειο της πρώτης συνέλευσης των αγανακτισμένων στη Μαδρίτη στις 15 Μαΐου. Στέλνουμε ως εκ τούτου ένα ορατό σημάδι της αλληλεγγύης προς αυτούς τους ανθρώπους στην Ευρώπη που έχουν και αντιστέκονται ενάντια στην debtocracy της Τρόικας και τις επιθέσεις στα έσοδά τους και το μέλλον τους, ταυτόχρονα, με τις διαμαρτυρίες που διοργανώνονται στις ΗΠΑ κατά τη Σύνοδο Κορυφής της G8 και του ΝΑΤΟ

Η επιλογή της Φρανκφούρτης για την πραγματοποίηση των διαμαρτυριών έγκριτε από τον ρόλο που η πόλη έχει ως έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και των ισχυρών γερμανικών και διεθνών τραπεζών και επιχειρήσεων. Στις 17 Μαΐου, θα καταλάβουμε τα πάρκα και πλατείες της πόλης για να δημιουργήσουν χώρους για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Στις 18 Μαΐου, θα μπλοκάρουμε τη λειτουργία των επιχειρήσεων των τραπεζών στην Φρανκφούρτη και να μετατρέψουμε το θυμό μας για τις πολιτικές της τρόικας σε δράση. Εμείς θα συγκεντρωθούμε για μια μεγάλη διαδήλωση στις 19 Μαΐου που θα απεικονίσει την ευρεία βάση των διαμαρτυριών. Από πολλές χώρες και περιοχές του κόσμου οι άνθρωποι θα ταξιδέψουν στην Φρανκφούρτη και να συμμετέχουν στις ημέρες της διαμαρτυρίας.

Η απόφαση να μετακινηθεί η σύνοδο του G8 είναι μια νίκη. Δείχνει ότι οι πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις πρέπει να φοβούνται, και φοβούνται από τη δύναμη του 99% όταν αυτό ξυπνά και να προχωράει μαζί. Πρέπει να συνεχίσει να χρησιμοποιείτε η συλλογική δύναμή μας για την καταπολέμηση της άπληστους των κυβερνήσεων της G8, που εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα του παγκόσμιου 1%. Οι ομάδες του Καταλάβετε το Σικάγο και οι σύμμαχοί τους συνεχίσουν την κινητοποίηση. Εμπλακείτε και στηρίξτε στην οργάνωση ενάντια στους G8 στο Καμπ Ντέιβιντ και του ΝΑΤΟ στο Σικάγο!

ΠΗΓΗ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1383792

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου