Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ


Όταν το καράβι βουλιάζει, τα ποντίκια επιπλέουν...για λίγο...

Αποτελεί πάγια τακτική της σοσιαλδημοκρατίας και των παρακλαδιών της, να είναι το αριστερό ανάχωμα της λαϊκής χειραφέτησης και αυτοοργάνωσης, πόσο μάλλον σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης. Όταν οι αστικές κυβερνήσεις της νεοφιλελεύθερης κεντροδεξιάς δεν μπορούν πλέον να κυβερνήσουν με τον παραδοσιακό τρόπο, εκτός των άλλων, επιστρατεύεται και η σοσιαλδημοκρατία, η οποία με τον προοδευτικό και φιλολαϊκό της λόγο, απορροφά ένα μεγάλο μέρος της λαϊκής οργής, διοχετεύοντάς την σε κανάλια που είναι ακίνδυνα και ασφαλή για την άρχουσα τάξη.
Τον ρόλο αυτού του αναχώματος καλείται να παίξει στην σημερινή συγκυρία ο «ενωτικός» ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τον κατακερματισμό της κοινωνικής αλλά και κομματικής βάσης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ προτάσσεται από την αστική τάξη και τους εκφραστές της, ως μία διάδοχη λύση.

Εκατοντάδες στελέχη του ΠΑΣΟΚ εγκαταλείπουν το πρώην μεγάλο «σοσιαλιστικό» καράβι το οποίο μπάζει νερά από παντού. Όμως, οι καρέκλες της Βουλής είναι πολύ αναπαυτικές για να εγκαταλειφθούν. Μεταπηδούν ένας ένας λοιπόν οι πειρατές της αξιοπρέπειάς μας, στο «Νέο ΠΑΣΟΚ», στον «ενωτικό» ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποτελεί μύλο υψίστης ποιότητας αφου τους αλέθει όλους και συμφέρει. Μέσα στα νέα αποκτήματα του «φιλολαϊκού» ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβάνονται πρώην μνημονιακοί, πολιτικοί που έχουν υπογράψει εκατοντάδες αντιλαϊκούς νόμους, ακόμη και πρώην Υπουργοί των κυβερνήσεων που πέρασαν και κατέστρεψαν τον κοινωνικό ιστό. Ο κ. Τσίπρας, μεθυσμένος από την προοπτική της πρωθυπουργίας και ζαλισμένος από τις αμέτρητες κολοτούμπες, σφιχταγκαλιάζεται με όλο το σάπιο κατεστημένο στο οποίο υποτίθεται ότι αντιπολιτευόταν τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είναι όμως θέμα ενός ατόμου. Αυτός ήταν πάντα ο ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας και του ρεφορμισμού σε σημαντικές ιστορικές καμπές της ταξικής πάλης. 

Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στα κινήματα... Έχουνε γνώσιν οι φύλακες...

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των προαναφερθέντων, αποτελεί το εσωτερικό κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο αφορά στη συμμετοχή των μελών του στα κινήματα. Σύμφωνα με αυτό, η ηγεσία του κόμματος δίνει οδηγίες στα μέλη του σε σχέση με το πως θα διεισδύουν σε κινήματα από τα κάτω, αποκρύπτοντας την κομματική τους ταυτότητα (σαν κλέφτες δηλαδή), με στόχο να κερδοσκοπήσουν κομματικά. Αυτό είναι το εμφανές μέρος του παγόβουνου βέβαια, γιατί υπάρχει και το υπόλοιπο, το οποίο δεν αποκαλύπτεται στο συγκεκριμένο εσωτερικό κείμενο. Όταν το καπέλωμα των κινημάτων δεν πετυχαίνει ή κάτι πάει στραβά, η εναλλακτική τακτική είναι η προσπάθεια διάλυσης αυτών των κινημάτων. 

Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ στο Κίνημα ενάντια στα Διόδια


Απόλυτα διαφωτιστική είναι η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να χειραγωγήσει το Κίνημα των Διοδίων. Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από δυόμιση χρόνια, όταν το Κίνημα ενάντια στα διόδια έκανε τα πρώτα του βήματα. Τα ιδιοτελή λαγωνικά του ΣΥΡΙΖΑ, οσμίστηκαν ότι το Κίνημα αυτό έχει ψωμί (δηλ. ψηφαλάκια), καθώς απαντούσε στις ανάγκες αγωνιστικής έκφρασης της τοπικής κοινωνίας. Η πολιτική απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η χειραγώγηση του. Στελέχη συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, μασκαρεμένα ως ανένταχτοι αγωνιστές, άρχισαν να προτείνουν τη δημιουργία κάθετων δομών στο κίνημα, οι οποίες θα ωφελούσαν τους μικροκομματικούς σκοπούς τους. Με την αταλάντευτη αντίσταση μελών του σημερινού Κινήματος Δεν Πληρώνω όμως, δεν τα κατάφεραν.
Εκτός αυτού, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπικουρούμενα από κάποιους καρεκλάτους ΠΑΣΟΚους, προσπάθησαν να διαμορφώσουν μία ατζέντα αιτημάτων καθαρά τοπικίστικου χαρακτήρα, (π.χ. να φύγουν τα διόδια μόνο από τις Αφίδνες) και να βάλουν από την πίσω πόρτα τους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής (δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, συλλογικότητες κομματικές σφραγίδες κ.α.). Ο στόχος τους ήταν η ικανοποιήση της εκλογικής τους πελατείας, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς ήταν και υποψήφιοι στις καλλικρατικές εκλογές.

Δυστυχώς γι αυτούς, ευτυχώς για το λαό, πάλι δεν τα κατάφεραν. Οι πραγματικοί αγωνιστές του Κινήματος δεν ήταν σαν τους άλλους που είχαν συνηθίσει να συναντούν. Τους πήραμε χαμπάρι νωρίς και τους γυρίσαμε την πλάτη, συνεχίζοντας τον αταλάντευτο αγώνα για την πλήρη και άνευ όρων ανατροπή των σχεδίων των μεγαλοεργολάβων. Ούτε μας χειραγώγησαν, αλλά ούτε και μας διέλυσαν.. Όταν αυτοί τα βρίσκαν στο κτίριο της Βουλής και παίρναν τις παχυλές επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, η μόνη αντιπολίτευση ήμασταν εμείς.

Πλέον, το Κίνημα Δεν Πληρώνω ξεφορτώθηκε τα παράσιτά του, και αποτελείται από τίμιους αγωνιστές, οι οποίοι με τον ανιδιοτελή αγώνα τους οδήγησαν το Κίνημα ενάντια στα διόδια σε πρωτοφανή επίπεδα ανάπτυξης. Έκαναν πέρα τους κρατικοδίαιτους κομματικούς του καναπέ και προχώρησαν μπροστά δίχως να υπολογίσουν το προσωπικό κόστος.

Δεχθήκαμε δεκάδες διώξεις και συλλήψεις από το κράτος των μεγαλοεργολάβων, την ώρα που αυτοί κρύβονταν στα κομματικά τους γραφεία και συνομιλούσαν με το κατεστημένο μέσω επιστολών. Επεκτείναμε τη δράση μας σε όλα τα κοινωνικά αγαθά, πολεμήσαμε το φασισμό, συμμετείχαμε στην Κερατέα και στο Σύνταγμα των Αγανακτισμένων, παλέψαμε για δωρεάν Παιδέια και Υγεία, την ώρα που αυτοί συνδιαλέγονταν με τους επίδοξους εκτελεστές μας και επιδίδονταν σε λαϊκίστικες κινήσεις όπως το μάζεμα υπογραφών.

Μήνυμα προς κάθε αποδέκτη:

Η βρώμικη προπαγάνδα και η λάσπη που εκτοξεύεται ενορχηστρωμένα από το κατεστημένο και το ρεφορμιστικό ανάχωμά του ενάντια στο Κίνημα Δεν Πληρώνω δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει. Οι κολοτούμπες σας θα γίνουν άμεσα ορατές από τον λαό γιατί το ψέμα σας έχει κοντά ποδάρια.

Θα σας αντιμετωπίζουμε παντού και θα σας κερδίζουμε, γιατί εμείς έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα της εντιμότητας και της ενότητάς μας. Της πραγματικής ενότητας, η οποία έχει σφυρηλατηθεί στους κοινούς αγώνες ενάντια στο κατεστημένο και όχι την κάλπικη ενότητα σας, που προκύπτει από την κοινή ματαιοδοξία σας για προεδρικούς θώκους και καρέκλες.

Όσες κινηματικές σφραγίδες τύπου «Συντονιστική επιτροπή φορέων και Κατοίκων Β.Α. Αττικής» και να δημιουργήσετε δεν πρόκειται να μας ξεγελάσετε, δεν πρόκειται να ξεγελάσετε το λαό.

Αποκαλυφτήκατε νωρίς και τώρα...έχουν γνώσιν οι φύλακες...   

Εντολή του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογική υπονόμευση του Κινήματος Δεν Πληρώνω.
Μα καλά, ξέρουν με ποιούς τα βάζουν;


Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα διόδια, αποτελεί μια από τις πολλές σφραγίδες του ΣΥΡΙΖΑ που χρησιμοποιούνται ως δούρειοι ίπποι για να παρεισφρύουν στα κινήματα από τα κάτω και να τα ελέγχουν. Μετρά περί τα δέκα άτομα, εκτός και αν τους υπόλοιπους μας τους κρύβουν, και αποτελείται κατ’αποκλειστικότητα από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία αποκρύπτουν επιμελώς την κομματική τους ταυτότητα.  Χαρακτηριστικό της είναι οι μακρές περίοδοι βαθιάς ύπνωσης και η απότομη αφυπνισή της σε προεκλογικές περιόδους.

Στα πλαίσια της κατά γράμμα εφαρμογής της κεντρικής γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ, η εν λόγω σφραγίδα, είχε προγραμματίσει για σήμερα 01/06/12, εν όψει της εξόδου του τριημέρου, διανομή φυλλαδίων στους διερχόμενους οδηγούς (δίχως άνοιγμα διοδίων φυσικά) με στόχο την παρέμβαση της στην προεκλογική περίοδο. Το περιεχόμενο του προς διανομή φυλλαδίου ουσιαστικά προέτρεπε τον κόσμο να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός αυτού, στο κάτω μέρος και σε ειδικά επισημασμένο χωρίο, το φυλλάδιο της  Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων και Κατοίκων Β.Α. Αττικής, ανέφερε ότι το Κίνημα Δεν Πληρώνω δεν συμμετέχει στις εκλογές. Όπως ήδη γνωρίζετε όμως, το Κίνημα Δεν Πληρώνω κατεβαίνει ξανά στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και με ακόμη πιο μαζικό ψηφοδέλτιο, παρά τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διαθέτει. Οι 56.000 πολίτες που μας στήριξαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου μας έδωσαν νέα ώθηση να κλιμακώσουμε τον πολυμέτωπο αγώνα μας. Η αναφορά αυτής της επαίσχυντης προκήρυξης, αποτελεί καταφανή προσπάθεια παραπληροφόρησης των πολιτών και απόπειρα νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος.

Το Κίνημά μας αντιλήφθηκε πριν από κάποιες μέρες την ύπαρξη αυτής της προκήρυξης η οποία είχε αναρτηθεί στο ιστολόγιο της Συντονιστικής επιτροπής, καθώς και την πρόθεση διανομής της στα διόδια Αφιδνών σήμερα 01/06/12. Αμέσως κινήθηκαν εκ μέρους μας, οι νομικές και κινηματικές διαδικάσίες ώστε να προασπίσουμε το Κίνημά μας απέναντι στην ανύπαρκτη Επιτροπή σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η νομική μας άμυνα περιελάμβανε αρχικά την επίδοση εξωδίκου κατά της εν λόγω επιτροπής. Είναι χαρακτηριστικό και γελοίο ταυτόχρονα, ότι ο εκπρόσωπος της ανεξάρτητης υποτίθεται Συντονιστικής Επιτροπής παρέλαβε το εξώδικό μας χθες, 31/05/12, στα γραφεία του Συνασπισμού στην Κουμουνδούρου. 



Η κινηματική μας άμυνα περιελάμβανε την αποτροπή της διανομής αυτού του συκοφαντικού και παραπλανητικού φυλλαδίου. Μετά από απόφασή του Κινήματός μας, μία αντιπροσωπία του Κινήματος Δεν Πληρώνω βρέθηκε σήμερα στις 17.00 στον περιβάλλοντα χώρο των διοδιών Αφιδνών, αποτρέποντας την διανομή αυτής της εκ Κουμουνδούρου φιλοτεχνημένης προκήρυξης.
Πρέπει να κατανοήσουν τα συστημικά δεκανίκια, ότι δεν μπορούν να τα βάζουν με πραγματικά κινήματα, όπως το Κίνημα Δεν Πληρώνω. Δυστυχώς για αυτούς, το Κίνημά μας δεν πρόκειται να προστεθεί στην μακρά λίστα των κινημάτων από τα κάτω που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφυλίσει.

Η εποχή της κολοτούμπας τελειώνει, το πλήρωμα του λαού έρχεται...    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου