Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η βάρβαρη καταστολή από τα ΜΑΤ δείχνει μια αδύναμη κυβέρνηση που πνέει τα λοίσθια... Η κίνηση, τώρα στη σκακιέρα της ταξικής πάλης , είναι στα χέρια του ευρύτερου λαϊκού κινήματος.


ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Η μεγαλύτερη διαδήλωση μετά το λήθαργο της μετεκλογικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη που μας πέρασε. Πάνω από 100.000 διαδηλωτές, κατέκλυσαν τους δρόμους της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της τρόικας και της υποτελούς συγκυβέρνησης.
Η πολιτική αυτή είναι που οδηγεί τα λαϊκά στρώματα με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση. Προσπαθούν να κλονίσουν την αξιοπρέπειά μας και να μας καθυποτάξουν άνευ όρων. Κάθε φορά που πάμε να σηκώσουμε λίγο το κεφάλι μας, θα μας ρίχνουν μερικές γκλομπιές, σιφουνιές και δακρυγόνα για να μείνουμε σκυφτοί και υπάκουοι. Κάθε φορά που δικαίως θα αμφισβητούμε τη δημοκρατική νομιμοποίησή τους θα μας πετάνε το τυράκι των εκλογών, θα βγάζουν μία συγκυβέρνηση τσιράκι της άρχουσας τάξης κι εμείς θα λέμε: «ότι τραβήξουμε από δω και στο εξής το επιλέξαμε δημοκρατικά και άρα μας αξίζει».
Η πορεία της Τετάρτης σηματοδότησε όμως κάτι σημαντικό. Μία μεγάλη μερίδα του λαού καταδίκασε τις πολιτικές που εφαρμόζονται και το διατράνωσε με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο.
Η περίοδος χάριτος της μαύρης συγκυβέρνησης τελείωσε ακόμη και στις συνειδήσεις όσων είχαν αυταπάτες για τον ρόλο της. 
Όσοι δεν εθελοτυφλούν, αντιλαμβάνονται πλέον ότι και η νέα κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες δεν προασπίζουν το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον όπως διατείνονταν προεκλογικά. Το μόνο που προασπίζουν είναι τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των κάθε είδους μεγαλοκαρχαριών.
Αυτή η κατανόηση είναι που οδήγησε τον κόσμο να συρρεύσει τόσο μαζικά στην διαδήλωση της Τετάρτης. Αυτή η κατανόηση είναι που κάνει τον κόσμο να απαξιώνει και τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες. Η ΓΣΕΕ δεν εκφράζει πλέον κανέναν. 
Η αυτοοργάνωση και η σφυρηλάτηση σχέσεων αλληλεγγύης στη βάση του λαού είναι η μόνη αποτελεσματική αγωνιστική διέξοδος. 
Και η διέξοδος αυτή περνά από το μονοπάτι την ανατροπής αυτής της πολιτικής και κάθε κυβέρνησης που την εφαρμόζει.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω συμμετείχε μαζικά στην διαδήλωση της Τετάρτης. Με οργάνωση και αποφασιστικότητα βροντοφωνάξαμε «Ανυπακοή, μέχρι την ανατροπή» και καλέσαμε τους εργαζόμενους να παλέψουν στους χώρους δουλειάς το αίτημα για γενική πολιτική απεργία διαρκείας.
Η κυβέρνηση επιστράτευσε όλα της τα όπλα σε αυτή την αναμέτρηση.
Από τη μία χιλιάδες μαντρόσκυλα-ΜΑΤ σε κάθε γωνία να καιροφυλακτούν και από την άλλη τα ξεπουλημένα ΜΜΕ να ρίχνουν την ευθύνη της άγριας καταστολής στους ταραξίες-κουκουλοφόρους.
Άγριο πέσιμο έγινε και στο μπλοκ του Κινήματος Δεν Πληρώνω, μπροστά στη Βουλή.
Ευτυχώς, παρότι βρεθήκαμε στο επίκεντρο της καταστολής, λόγω της καλής οργάνωσης και περιφρούρησης του μπλοκ υποστήκαμε μόνο ελαφρείς τραυματισμούς τριών συναγωνιστών από γκλομπιές Ματατζήδων. 
Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας μας είναι μαραθώνιος. Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατά μέχρι να τους ανατρέψουμε.
   Τραυματισμος συναγωνιστριας απο τα γκλομπ των Ματατζηδων



















Μαζικότατη η σημερινή πορεία στα πλαίσια της Γενικής Απεργίας. Φοβισμένο το κράτος απάντησε με βίαιη καταστολή. Αγριο πέσιμο στο μπλοκ του Κινηματος Δεν Πληρωνω, μπροστα στη Βουλη. Τραυματισμος (ελαφρυς) 2 συναγωνιστων και μιας συναγωνιστριας απο τα γκλομπ των Ματατζηδων






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου