Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Στο σκαμνί οι μεγαλοεργολάβοι και οι μνημονιακοί υπουργοί, όχι τα μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω

Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας


Στο σκαμνί οι μεγαλοεργολάβοι και οι μνημονιακοί υπουργοί, όχι τα μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω
Η δίκη των αγωνιστών του Κινήματος Δεν Πληρώνω την Δευτέρα 17/12 στο Κιάτο είναι μια πρόκληση σε βάρος όλου του κινήματος που αντιστέκεται στις επιδιώξεις των κυβερνήσεων να φορτώσουν στις πλάτες των εργαζόμενων και της νεολαίας τα βάρη της κρίσης για χάρη των μεγαλοκαρχαριών του πλούτου, τους μεγαλοεργολάβους, του Τραπεζίτες, τους εφοπλιστές.
 Οι κυβερνήσεις ληστεύουν ξεδιάντροπα για χάρη των ολίγων του πλούτου με τα χαράτσια και τη φορολογία ενώ την ίδια ώρα σπρώχνουν στην εξαθλίωση με τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, τις μαζικές απολύσεις ακόμη και στο δημόσιο με την απάτη της διαθεσιμότητας. Τα χαράτσια σε βάρος του λαού με τη βαριά άμεση φορολογία, το χαράτσι της ΔΕΗ πάει χέρι-χέρι με τα πανάκριβα διόδια για ανύπαρκτη συντήρηση δρόμων-καρμανιόλα.
Για να επιβάλουν αυτή την άθλια μνημονιακή πολιτική αποπληρωμής του χρέους για χάρη της Τρόικα, του ΔΝΤ, της ΕΕ και των ντόπιων κεφαλαιούχων δεν διστάζουν να καταφεύγουν στην καταστολή με επιθέσεις κατά των διαδηλώσεων ακόμη και στην συνεργασία με τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής παίζοντας το χαρτί του ρατσιστικού αποπροσανατολισμού της λαϊκής οργής και μετατροπής της σε μίσος κατά των μεταναστών.
Βάζουν όμως μπροστά και τα δικαστήρια με μια βιομηχανία διώξεων σε βάρος των ακτιβιστών του Κινήματος Δεν πληρώνω στέλνοντας το μήνυμα ότι είναι διατεθειμένοι να καταστείλουν την ανυπακοή στους άδικους ταξικούς και εκμεταλλευτικούς νόμους που ψηφίζουν δήθεν πλειοψηφίες στη Βουλή. Μάλιστα τώρα ετοιμάζουν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 40% οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά σε «εναλλακτικές μορφές ενέργειας» της εποχής των σπηλαίων!
Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις της Τροχαίας του Κιάτου που πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ των μεγαλοεργολάβων της Ολυμπίας Οδού και όχι των κατοίκων της περιοχής και  κατέφυγε σε μήνυση εναντίον μελών του Κινήματος Δεν Πληρώνω και πολιτών, οι οποίοι διεκδίκησαν και πήραν πίσω, με απόλυτα σύννομο τρόπο, τις πινακίδες που τους είχαν αφαιρεθεί για άρνηση καταβολής διοδίων στην καρμανιόλα Κορίνθου-Πατρών.

Στο σκαμνί πρέπει να καθίσουν όλοι εκείνοι οι μεγαλοεργολάβοι που με τους δρόμους-καρμανιόλα ευθύνονται για την σφαγή χιλιάδων στους δρόμους στα «τροχαία ατυχήματα»-δολοφονίες και όχι να μας ζητάνε διόδια από πάνω. Μαζί τους να καθίσουν και οι κυβερνήσεις των μνημονίων που σπέρνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση οδηγώντας εκατομμύρια στην ανεργία, στην καταστροφή ακόμη και στις αυτοκτονίες.

Καλούμε τα συνδικάτα, τις δημοτικές κινήσεις, τις συλλογικότητες, αντίστασης στις γειτονιές να καταδικάσουν απερίφραστα την τρομοκρατική αυτή επίθεση ποινικοποίησης της δράσης του κινήματος άρνησης πληρωμής των παράλογων χαρατσιών και των διοδίων και να σταθούν στο πλευρό των δικαζόμενων αγωνιστών του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου