Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΟΚΔΕ:Οι εργαζόμενοι στους Δήμους δείχνουν τον δρόμο για τη νίκη…

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους δείχνουν τον δρόμο για τη νίκη…
Συντονισμός – Κλιμάκωση – Γενίκευση του Αγώνα Παντού
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
– για να τσακίσουμε τα Μνημόνια της ανεργίας, της φτώχειας, της εξαθλίωσης
– για να διώξουμε την τρικομματική χούντα και την Τρόικα
Ο παρατεταμένος αγώνας των εργαζόμενων στους Δήμους, με επαναλαμβανόμενες απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις και δυναμικές κινητοποιήσεις –όπως η “θερμή” υποδοχή του γερμανού πρόξενου στη Θεσ/νίκη και η “εισβολή” των εργαζομένων στο προαύλιο της Βουλής στις 12/12– δείχνει τον δρόμο σ’ όλη την εργατική τάξη.
Με την επίσημη ανεργία στο 26% και ν’ αυξάνεται, όταν κάθε ώρα που περνάει χάνουν τη δουλειά τους 48 άνθρωποι, ο αγώνας τους ενάντια στις 25.000 απολύσεις μέσα στο 2012 είναι πια ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ Ή ΘΑΝΑΤΟΥ. Αν επιτρέψουμε στην τρικομματική χούντα να προχωρήσει σ’ αυτές τις απολύσεις, η διάλυση όλου του δημόσιου τομέα θα είναι ταχύτατη και αμετάκλητη. Η... εφαρμογή των μνημονίων θα σημάνει την ολοκληρωτική καταστροφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιδιωτικοποίηση όλων των υπηρεσιών, επιβολή δουλικών σχέσεων εργασίας και “κινέζικους” μισθούς. Ήδη οι Δήμοι, που μετά τις συγχωνεύσεις μειώθηκαν κατά 709, βρίσκονται υπό πλήρη οικονομική κατάρρευση και μόνο την τελευταία 3τία οι δαπάνες τους έχουν μειωθεί 60%. Μόνο για το 2013, η Τρόικα ζητάει τουλάχιστον 250.000 απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο, και η άθλια συμμορία ΝΔ–ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ κυβερνώντας πλέον στηριγμένη αποκλειστικά στα γλόμπ των ΜΑΤ, στους εισαγγελείς και στα δικαστήρια θα κάνει τα πάντα για να το επιβάλλει.
Αυτός ο αγώνας μπαίνει σε μια νέα κρίσιμη φάση. Η συκοφαντία και τα ψέμματα των ΜΜΕ, η τρομοκρατία και η μανούβρες της άθλιας συγκυβέρνησης, η καταστολή του κράτους “έκτακτης ανάγκης” έδειξαν ότι δεν μπορούν από μόνα τους να τον σταματήσουν, να διασπάσουν ή να διχάσουν τους εργαζόμενους. Ο θανάσιμος κίνδυνος είναι η απομόνωση του αγώνα, για την οποία τεράστια ευθύνη έχουν οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ, που απλά “παρακολουθούν” προεξοφλώντας μια ακόμα ήττα.
Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους. Πρέπει σε κάθε δήμο και γειτονιά να βάλουν μπροστά ένα σχέδιο δράσεων, που θα εξαπλώσουν τον αγώνα παντού, ενώνοντας όποιον θέλει να παλέψει, κάθε “θύμα” των Μνημονίων, της Τρόικας και της τρικομματικής χούντας.
Τα κατειλημμένα δημαρχεία σε κάθε γειτονιά να γίνουν ζωντανά κέντρα αγώνα.
Να καλεστούν ανοιχτές συνελεύσεις με εκπαιδευτικούς, μαθητές, εργαζόμενους, άνεργους και φτωχούς.
Να εξαπλώσουμε τις καταλήψεις δημοσίων και τα κλεισίματα δρόμων.
Να δημιουργηθούν από τους απεργούς επιτροπές δράσης, που θα συντονίζονται μεταξύ τους.
Να περιφρουρήσουμε τον αγώνα από κάθε καταστολή που θα επιχειρείσει η τρικομματική χούντα και το κράτος “έκτακτης ανάγκης”.
Η διάρκεια του αγώνα, η μαχητικότητα και αποφασιστικότητα των εργαζομένων στους ΟΤΑ δείχνει καθαρά ότι η σύγκρουση ως το τέλος με την χούντα συγκυβέρνησης–Τρόικας είναι μονόδρομος. Κάθε μέρα που περνάει, γίνεται συνείδηση στην εργατική τάξη πώς μόνο μια εξέγερση όλων των “από κάτω κάτω” είναι ικανή να βάλει ένα φρένο στο χάος που μας βυθίζουν, στα μνημόνια, στα ατέλειωτα θανατηφόρα μέτρα, στο κράτος “έκτακτης ανάγκης” που εφαρμόζουν για να σώσουν το σάπιο σύστημά τους. Πρέπει να στηρίξουν έμπρακτα αυτό τον αγώνα όλα τα εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες. Να απαιτήσουμε να κηρυχτεί παντού Γενική Απεργία Διαρκείας, να την επιβάλλουμε παρά τις παράλυτες ηγεσίες των ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ.
Καμία απόλυση – Καμία διαθεσιμότητα
Να διώξουμε την άθλια συγκυβέρνηση – Να καταργήσουμε τα μνημόνια
Γενική Απεργία Διαρκείας
Διαγραφή του Χρέους
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου