Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

«Για τον Στέφανο εδώ είναι;» - μια θλιβερή ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ Πετρούπολης

Γιώργος Κασαμπαλάκος,
μέλος ΣΥΡΙΖΑ Πετρούπολης

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Πετρούπολης, αφού εγγραφήκαμε, πραγματοποιήσαμε την ιδρυτική μας συνέλευση και αποκτήσαμε δομή τοπικής οργάνωσης, έφτασε η ώρα να εκλέξουμε την τοπική γραμματεία, καθώς και τους αντιπροσώπους μας για την πανελλαδική συνδιάσκεψη.

Το να φτάσουμε ως  εδώ δεν ήταν εύκολο, αφού τα προηγούμενα χρόνια όσοι επιδιώκαμε τη δημιουργία ενός ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, δεχόμασταν το σαμποτάρισμα με όλους τους τρόπους (μέχρι και κλεισίματα των φώτων και αρπαγή των ασφαλειών, κλειδωμένα γραφεία κ.α.) από μια συγκεκριμένη ομάδα στελεχών του τοπικού ΣΥΝ, που φοβούνταν πως η δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ θα ..
αποτελούσε κίνδυνο για την τότε συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ στη διοίκηση του δήμου με δήμαρχο τον Στέφανο Βλάχο, κόντρα στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του τοπικού ΣΥΝ και της νεολαίας του αλλά και όλων των υπόλοιπων συμμετεχόντων και συνιστωσών στον ΣΥΡΙΖΑ Πετρούπολης.

Στη διοίκηση εκείνη του δήμου (2002-2010) τα στελέχη αυτά του ΣΥΝ πρωτοστάτησαν, δημιουργώντας στρατιές συμβασιούχων και άφθονη κακοδιαχείριση, όπως μπορείτε να διαβάσετε σε παλαιότερα άρθρα στο site του «Ξ». Άλλωστε η τοπική κοινωνία καταψήφισε την διοίκηση εκείνη στις εκλογές του 2010.

Πέρασαν 3-4 χρόνια από τότε, το ΚΚΕ ξανακέρδισε το δήμο, ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια εκτινάχθηκε στις εκλογές και δημοσκοπικά, τα ίδια στελέχη του ΣΥΝ Πετρούπολης που δεν ήθελαν να ακούσουν για ΣΥΡΙΖΑ Πετρούπολης, τώρα εμφανίστηκαν να μπαίνουν μπροστά για να φτιάξουν την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην δήμαρχος, Στέφανος Βλάχος, μέλος πλέον της επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Υγείας, έγινε επίσημα μέλος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα δε με... (επίμονες) φήμες επόμενος στόχος του πρώην δημάρχου είναι η γραμματεία του Υπουργείου Υγείας στην κυβέρνηση της Αριστεράς που αναμένεται. Η γραφειοκρατική ομάδα που τον ακολουθεί πιστά όλα αυτά τα χρόνια φροντίζει για την επιτυχία του νέου στόχου.

Την ίδια στιγμή δεκάδες καινούριοι αγωνιστές και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ Πετρούπολης γράφτηκαν στα μητρώα, πλουτίζοντας τις διαδικασίες και δίνοντας μια νέα δυναμική στις ριζοσπαστικές δυνάμεις της Αριστεράς στην πόλη μας.

Στις εκλογές για την ανάδειξη τοπικής γραμματείας και αντιπροσώπων, οι κάλπες άνοιξαν κατά τις 07.30.

Κατά τις 07.45, εμφανίστηκαν 80 - 100 μέλη του ΚΑΠΗ Πετρούπολης, με έτοιμα ψηφοδέλτια στα χέρια, ρωτώντας:

«Για τον Στέφανο εδώ είναι;»

Μέλη της τοπικής οργάνωσης που ήταν στα γραφεία, αμέσως διαμαρτυρήθηκαν για την… εισβολή, που δημιουργούσε ένα πρωτοφανές επεισόδιο που από τη μια έπληττε το κύρος της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη έδειχνε το μέλλον, για την διοίκηση του Δήμου στις επόμενες δημοτικές εκλογές, για τη γραμματεία του υπουργείου Υγείας και για την επαγγελματική αποκατάσταση κάποιων παρατρεχάμενων. Αλλά δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν μια διαδικασία που ήταν καθόλα νομότυπη με βάση τις κεντρικές κομματικές αποφάσεις. Η αλλοίωση του αποτελέσματος, που προφανώς υπήρξε, αποτελεί αλλοίωση της βούλησης της πλειοψηφίας της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Πετρούπολης.

Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Πετρούπολης θα δώσουμε τη μάχη για την καλύτερη δυνατή παρουσία και δράση των ριζοσπαστικών δυνάμεων της Αριστεράς στην πόλη μας, κάτι που επιβάλλουν οι συνθήκες εξαθλίωσης και καταρράκωσης του βιοτικού επιπέδου, ειδικά στη Δυτική Αθήνα. Με εργαλείο τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, τις ριζοσπαστικές ιδέες και δράσεις, θα παλέψουμε ενάντια στην ενσωμάτωση της ριζοσπαστικής Αριστεράς στο σύστημα, κάτι που προωθούν οι πρακτικές των διάφορων πρώην δημάρχων (και άλλων) γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε μια χαμένη ιστορική ευκαιρία και για την Αριστερά και για την τοπική κοινωνία.

Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του – από αυτό θα κριθούν όλοι.

http://www.xekinima.org/arthra/view/article/gia-ton-stefano-edo-einai-mia-thliberi-istoria-toy-s/ via xronika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου