Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Στο σκαμνί οι μεγαλοεργολάβοι και οι μνημονιακοί υπουργοί, όχι τα μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω
 
Η δίκη των αγωνιστών του Κινήματος Δεν Πληρώνω την Δευτέρα 17/12 στο Κιάτο είναι μια πρόκληση σε βάρος όλου του κινήματος που αντιστέκεται στη συνεχιζόμενη ληστεία του εργαζόμενου λαού.
Όχι, δεν θα πληρώσει άλλο ο ελληνικός λαός!
Με τα χαράτσια, τη φορομπηξία, την αύξηση στα τέλη και σε κάθε δημόσιο αγαθό, με την ανεργία και την εξαθλίωση, τις μαζικές απολύσεις και τον αυταρχισμό δεν ξεπληρώνουν το "δημόσιο" χρέος, αλλά μετατρέπουν τη χώρα σε μια τεράστια Ειδική Οικονομική Ζώνη.
Η αντίσταση στα άδικα και αντεργατικά μέτρα είναι καθήκον για καθε εργαζόμενο, για κάθε πολίτη.
Προκειμένου να στηριχτούν αυτές οι πολιτικές, όλο και περισσότερο επιστρατεύεται η καταστολή και στήνεται βιομηχανία δικαστικών διώξεων και απειλών.
Η δικαστική δίωξη σε βάρος των ακτιβιστών του Κινήματος Δεν Πληρώνω είναι ένα βήμα σε αυτή την πορεία.
Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις της Τροχαίας του Κιάτου που πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ των μεγαλοεργολάβων της Ολυμπίας Οδού και όχι των κατοίκων της περιοχής και  κατέφυγε σε μήνυση εναντίον μελών του Κινήματος Δεν Πληρώνω και πολιτών, οι οποίοι διεκδίκησαν και πήραν πίσω, με απόλυτα σύννομο τρόπο, τις πινακίδες που τους είχαν αφαιρεθεί για άρνηση καταβολής διοδίων στην καρμανιόλα Κορίνθου-Πατρών.
Στο σκαμνί πρέπει να καθίσουν όλοι εκείνοι οι μεγαλοεργολάβοι που με τους δρόμους-καρμανιόλα ευθύνονται για την σφαγή χιλιάδων στους δρόμους στα «τροχαία ατυχήματα»-δολοφονίες και όχι να μας ζητάνε διόδια από πάνω.
Μαζί τους να καθίσουν και οι κυβερνήσεις των μνημονίων που σπέρνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση οδηγώντας εκατομμύρια στην ανεργία, στην καταστροφή ακόμη και στις αυτοκτονίες.
Καλούμε τα συνδικάτα, τις δημοτικές κινήσεις, τις συλλογικότητες, να καταδικάσουν απερίφραστα την τρομοκρατική αυτή επίθεση ποινικοποίησης της δράσης του κινήματος άρνησης πληρωμής των παράλογων χαρατσιών και των διοδίων και να σταθούν στο πλευρό των δικαζόμενων αγωνιστών του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 
 http://antarsya.gr/node/916

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου