Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

 



Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, σήμερα Παρασκευή 21-12-12, μέσω του εκπροσώπου του, Βασίλη Παπαδόπουλου, συνοδευόμενου απο μέλη του κινήματος, κατέθεσε μήνυση κατά του υπουργού Οικονομικών Στουρνάρα. 

Η μήνυση αυτή αφορούσε την προκλητική δραστηριότητά του τελευταίου, αναφορικά με την υπόδειξη του προς τη ΔΕΗ να εισπράττει το χαράτσι μέσω των λογαριασμών, παρά την αντίθετη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. 

 Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, πρωτοπόρο στη μάχη ενάντια στα χαράτσια, με πρόταγμα "Κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα" , δρα σε όλα τα επίπεδα, νομικό, πολιτικό και κινηματικό και σε ευθεία σύγκρουση με τους τραπεζίτες, τους μεγαλοεργόλάβους, τους κάθε λογής εκμεταλλευτές και το πολιτικό τους προσωπικό. 

 Παρά τη "συμμόρφωση" της απόφασης του Αρείου Πάγου, με τις εντολές του Στουρνάρα, οι αξιόποινες πράξεις τελέσθηκαν και ο εν λόγω υπουργός θα πρέπει να δώσει λόγο. 

 Να τιμωρηθούν όλοι εκείνοι οι οποίοι καταδικάζουν έναν υπερήφανο λαό στην εξαθλίωση και στο σκοτάδι.

 ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ- ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

www.kinimadenplirono.gr                ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ






ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

 

ΕΓΚΛΗΣΗ – ΜΗΝΥΣΗ

 

Του πολιτικού κόμματος  «ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», το οποίο εκπροσωπείται νόμιμα από τον πρόεδρό του Παπαδόπουλο Βασίλειο του Λεωνίδα και εδρεύει επί της οδού Καυτατζόγλου 35, στην Αθήνα.

ΚΑΤΑ


    1.  Ιωάννη Στουρνάρα του Αθανασίου, Υπουργού Οικονομικών, κατοίκου

         Αθηνών.
    2.  Παντός ετέρου υπευθύνου.

                                          Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα,


Ως νόμιμος εκπρόσωπος του κόμματος εγκαλώ τους προαναφερθέντες για τους ακόλουθους νόμιμους βάσιμους και αληθείς λόγους:

Α. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ


      1).   Δυνάμει νομικών ενεργειών οι οποίες είχαν κινηθεί από τη  Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας (ΙΝ.ΚΑ.)  από κοινού με πρωτοβάθμιες ενώσεις  καταναλωτών , κατά της ΔΕΗ Α.Ε. αναφορικά με την είσπραξη από αυτήν του τέλους ηλεκτροδότησης του άρθρου 53 Ν.4021/2011, την 10η Σεπτεμβρίου 2012, δημοσιεύτηκε η υπ’ αριθ. 1101/2012 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών , σύμφωνα ,με την οποία  η είσπραξη του Ε.Τ.Η.Δ.Ε. μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η κρίνεται ως αντισυνταγματική. Βάσει  του διατακτικού της απόφασης η οποία και κηρύχθηκε προσωρινά εκτελεστή Δ.Ε.Η. Α.Ε. υποχρεούται όπως: α) ΔΕΝ διακόπτει την παροχή ρεύματος στους καταναλωτές που δεν καταβάλλουν το τέλος ηλεκτροδότησης που επιβλήθηκε με το άρθρο 53 ν. 4021/2011, β)  δέχεται την καταβολή από τους καταναλωτές του αντιτίμου των λογαριασμών που εκδίδει, αφαιρουμένου του αναγραφόμενου ποσού του τέλους ηλεκτροδότησης που επιβλήθηκε με το άρθρο 53 ν. 4021/2011, γ) ΔΕΝ ενσωματώνει, υπολογίζει και καταλογίζει στους λογαριασμούς κατανάλωσης ρεύματος που αυτή εκδίδει το τέλος της ηλεκτροδότησης που επιβλήθηκε με το άρθρο 53 ν. 4021/2011, την επιφάνεια του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου και το επιβαλλόμενο ποσό. Επιπροσθέτως , το Δικαστήριο όρισε  χρηματική ποινή 300 ευρώ για κάθε μία επιμέρους και ανά καταναλωτή αλλά και κατά ημέρα παραβίαση εκάστης των παραπάνω παραβάσεων σε βάρος της Δ.Ε.Η.Α.Ε,  ενώ αναγνώρισε και το δικαίωμα των καταναλωτών να αξιώσουν μεμονωμένα αποζημίωση για κάθε μία από τις παραπάνω βλαπτικές συμπεριφορές της εναγομένης.
       2). Η κυβέρνηση εκπροσωπούμενη από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα Ιωάννη αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το περιεχόμενο αυτής έσπευσε να δηλώσει ότι δεν πρόκειται να την εφαρμόσει και ότι για αυτό τον λόγο θα έστελνε σχετική επιστολή στη Δ. Ε.Η.Α.Ε, την οποία και τω όντι απέστειλε σύμφωνα με δημοσιεύματα της 11ης Δεκεμβρίου 2012.  Με την εν λόγω  επιστολή η οποία και είχε παραλήπτη  τον κύριο Αρθούρο Ζερβό-υπεύθυνο της Δ.Ε.Η.Α.Ε- ο μηνυόμενος ζητά, επικαλούμενος το δημόσιο συμφέρον της χώρας, όπως αγνοηθεί η ως άνω δικαστική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και όπως συνεχισθεί η είσπραξη  του Ε.Τ.Η.Δ.Ε. μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. Ο ίδιος ο κ. Ζερβός επιβεβαιώνει την παρούσα επιστολή σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον κ. Γεώργιο Λεχουρίτη, πρόεδρο του ΙΝ.ΚΑ ( η συγκεκριμένη ομοσπονδία είναι μία εκ των εναγόντων στις νομικές ενέργειες των οποίων βασίστηκε η υπ’ αριθ. 1101/2012 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών). Δεν ακολούθησε ουδεμία δήλωση του μηνυόμενου ή έτερου μέλους της κυβέρνησης, η οποία να καθιστά τις παραπάνω αποφάσεις και ενέργειες  ψευδείς.

Β.ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Οι παραπάνω άδικες και αξιόποινες πράξεις του μηνυόμενου και παντός ετέρου υπευθύνου προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων:
          Άρθρο 186  παρ. 2 Ποι. Κώδ.: «…2. Όποιος προκαλεί ή παροτρύνει με οποιονδήποτε τρόπο κάποιον να διαπράξει ορισμένο πλημμέλημα, καθώς και όποιος προσφέρεται γι` αυτό και όποιος αποδέχεται τέτοια πρόκληση ή προσφορά, τιμωρείται με την ποινή που προβλέπεται για το σχεδιαζόμενο πλημμέλημα ελαττωμένη κατά το άρθρο 83. Για την ποινική δίωξη του αδικήματος απαιτείται έγκληση του προσώπου κατά του οποίου σχεδιαζόταν η τέλεση του πλημμελήματος, αν το υπό εκτέλεση πλημμέλημα διώκεται κατ` έγκληση.
           Άρθρο 259 Ποινικού Κώδικα: «Υπάλληλος που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο όφελος ή για να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών, αν η πράξη αυτή δεν τιμωρείται με άλλη ποινική διάταξη.»
          Άρθρο 244 Ποινικού Κώδικα: «Υπάλληλος που εν γνώσει εισπράττει φόρους, δασμούς, τέλη ή άλλα φορολογήματα, δικαστικά έξοδα ή οποιαδήποτε δικαιώματα που δεν οφείλονται τιμωρείται με Φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.»
          Άρθρο 232Α Ποινικού Κώδικα: «1. Όποιος με πρόθεση δεν συμμορφώθηκε σε προσωρινή διαταγή δικαστή ή δικαστηρίου ή σε διάταξη δικαστικής αποφάσεως, με την οποία υποχρεώθηκε σε παράλειψη ή σε ανοχή ή σε πράξη που δεν μπορεί να γίνει από τρίτο πρόσωπο και η επιχείρηση της εξαρτάται αποκλειστικά από τη βούληση του, ή σε διάταξη εισαγγελέα σχετική με την προσωρινή ρύθμιση της νομής μεταξύ ιδιώτη και Δημοσίου ή Ο.Τ.Α. ή άλλου Ν.Π.Δ.Δ., τιμωρείται με Φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη."
         Άρθρο 263Α Ποιν. Κώδ.: «Για την εφαρμογή των άρθρων 235, 236, 239, 241, 242, 243, 245, 246, 252, 253, 255, 256, 257, 258, 259, 261, 262 και 263 υπάλληλοι θεωρούνται, εκτός από αυτούς που αναφέρονται στο άρθρο 13, οι δήμαρχοι, οι πρόεδροι κοινοτήτων και όσοι υπηρετούν μόνιμα ή πρόσκαιρα και με οποιαδήποτε ιδιότητα: α) σε επιχειρήσεις ή οργανισμούς που ανήκουν στο Κράτος, σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου και που εξυπηρετούν με αποκλειστική ή προνομιακή εκμετάλλευση την προμήθεια ή την παροχή στο κοινό νερού, φωτισμού, θερμότητας, κινητήριας δύναμης ή μέσων συγκοινωνίας ή επικοινωνίας ή μαζικής ενημέρωσης, β) σέ τράπεζες που εδρεύουν στην ημεδαπή κατά το νόμο ή το καταστατικό τους, γ) σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ιδρύθηκαν από το Δημόσιο, από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και από νομικά πρόσωπα αναφερόμενα στα προηγούμενα εδάφια, εφ` όσον τα ιδρυτικά νομικά πρόσωπα συμμετέχουν στην διοίκησή τους ή, αν πρόκειται για ανώνυμη εταιρία, στο κεφάλαιό της ή τα ιδρυμένα αυτά νομικά πρόσωπα είναι επιφορτισμένα με εκτέλεση κρατικών προγραμμάτων οικονομικής ανασυγκρότησης ή ανάπτυξης, δ) σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου στα οποία κατά τις κείμενες διατάξεις μπορούν να διατεθούν από το Δημόσιο, από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου ή από τις πιο πάνω τράπεζες επιχορηγήσεις ή χρηματοδοτήσεις.»

        Προς επίρρωση των ανωτέρω επισυνάπτω:
 Αντίγραφο της υπ’ αριθ. 1101/2012 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών  και δημοσίευμα της έγκυρης ιστοσελίδας in.gr την 11η Δεκεμβρίου.

 

ΕΠΕΙΔΗ, η προπεριγραφόμενη συμπεριφορά του μηνυομένου - εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του η οποία του παρέχει εντονοτάτη ιεραρχική εξουσία προέτρεψε δημόσια προκάλεσε και διέγειρε σε διάπραξη πλημμελημάτων  -  αλλά και όσων από την εισαγγελική έρευνα προκύψει ανάμειξη ή συμμετοχή, πληρεί την νομοτυπική μορφή (αντικειμενική - υποκειμενική υπόσταση) των αδικημάτων που προβλέπονται από τα άρθρα 186, 261, 259, 244, 232Α, 46 και 263Α ΠΚ. Πράγματι, τόσο η δημόσια δήλωση περί μη συμμόρφωσης στην απόφαση όσο και η επιστολή προς τον Διοικητή της ΔΕΗ, επέχει νομικά θέση:

            α) «κατάπεισης» προς υφιστάμενο, όχι με την στενή υπηρεσιακή έννοια του όρου, αλλά με την εξουσιαστική, δεδομένου ότι ο υπάλληλος που θα διαταχθεί από τον ιεραρχικά προϊστάμενό του Διοικητή της ΔΕΗ να εισπράξει το τέλος, θα έχει λειτουργήσει ως φορέας της βούλησης του Υπουργού, ο οποίος θα έχει λειτουργήσει ως ηθικός αυτουργός (46 παρ. α ΠΚ) στην πρόκληση της απόφασης του Διοικητή.
          β) παρότρυνσης των αρμοδίων υπαλλήλων της Δ.Ε.Η. να μη συμμορφωθούν με το διατακτικό της δικαστικής απόφασης και να παραβούν το καθήκον τους.


ΕΠΕΙΔΗ, για την απόδειξη των αναφερομένων στην παρούσα μήνυση εγχειρίζω τον παρακάτω  σύνδεσμο  από βίντεο που υπάρχει στην ιστοσελίδα της ΝΕΤ ήδη από 7/12/12 όπου αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο Υπουργός έκανε την σχετική δήλωση και μάλιστα on camera.

Ο σύνδεσμος για το βίντεο:

 (οι δηλώσεις ξεκινούν στο 4:51')

 

 http://www.ert.gr/webtv/net/item/9160-Deltio-Eidhsewn-07-12-2012#.UM4YCKwU2o9


Επίσης επισυνάπτουμε τους εξής συνδέσμους από δημοσιεύσεις σε εφημερίδες :
1)Ηλεκτρονική εφημερίδα ALPHAFM http://www.alphafm.gr/archives/58906

        


ΕΠΕΙΔΗ, αποδεικνύω τους ισχυρισμούς μου με έγγραφα.


ΕΠΕΙΔΗ, επιφυλάσσομαι να προσκομίσω νομίμως αποδεικτικά στοιχεία και ένορκες καταθέσεις μαρτύρων.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και με τη ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματός μου και για όσα επιφυλάσσομαι νομίμως να προσθέσω

ΜΗΝΥΩ

 

Ενώπιόν Σας τον ανωτέρω μηνυόμενο και κάθε άλλον υπεύθυνο για τα ως άνω αδικήματα και κάθε συμμέτοχο, συνεργό ή ηθικό αυτουργό τους καθώς και για οιοδήποτε αδίκημα που τυχόν προκύψει από την διερεύνηση της υπόθεσης

 

ΑΙΤΟΥΜΑΙ

 την κατά νόμο ποινική δίωξη του ανωτέρω μηνυομένου και παντός άλλου συνυπαίτιου, για τα αδικήματα των άρθρων 186, 261, 259, 244, 232Α, 46 και 263Α ΠΚ καθώς και ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας για κάθε κατά νόμο υπεύθυνο.

 

Δηλώνω δε, ότι παρίσταμαι ως πολιτικώς ενάγων για χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστην από τις ανωτέρω πράξεις, για το ποσό των σαράντα ευρώ (40,00 €), ρητά επιφυλασσόμενος για την άσκηση παντός δικαιώματός μου.

Προσάγω, επικαλούμαι και παρακαλώ να συμπεριληφθούν στα αναγνωστέα έγγραφα της δίκης, τα εις την παρούσα συνημμένα και αριθμημένα υπ’ αριθμ. 1 έως και ....... σχετικά, με τη ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματός μου.



 

 

                                                                       

                                                                           Αθήνα,    Δεκεμβρίου  2012

                                                                                                Μετά τιμής,

                                                                                            Ο ΜΗΝΥΤΗΣ

 

 

                                                                        Βασίλειος Λεων. Παπαδόπουλος   

                                                                                Πρόεδρος και νόμιμος              εκπρόσωπος του πολιτικού     κόμματος     

                                                                                    «ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»

 

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου