Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΚΙΑΤΟ: ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ "ΕΝΑ ΜΕΤΩΠΟ" ΜΕ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Έγινε σήμερα στο Δημοτικό θέατρο Κιάτου η ανοιχτή συνέλευση του Ε.ΝΑ. ΜΕΤΩ.ΠΟ. με προσκαλεσμενους εκπροσωπους του Κινήματος Δεν Πληρώνω.
Στην  δεκαμελή  αντιπροσωπεία παρών ήταν και ο πρόεδρος του Κινήματος Δεν Πληρώνω , Βασίλης Παπαδόπουλος, που τιμητικά προσεκλήθη στο πάνελ της συνέλευσης .
Ο εκλεγείς πρόεδρος της ανοιχτής συνέλευσης Σπύρος Κουρούμαλης, μετά από τοποθετήσεις των συμμετεχόντων πάνω στα καυτά ζητήματα της τοπικής κοινωνίας, πρότεινε δράσεις που συμπεριλάμβαναν διαδηλώσεις σε τράπεζες, στη ΔΕΗ και την εφορία στην Κόρινθο.
Τοποθετήσεις έγιναν πάνω σε θέματα ανταλλακτικής οικονομίας και τοπικού νομίσματος καθώς και στη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. Την εισήγηση στο τελευταίο θέμα έκαναν  νεαροί αγρότες που πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις των αγροτών καθώς και στην ανάπτυξη τοπικού αγροτικού συλλόγου.
Από το Κίνημα Δεν Πληρώνω έγινε μια σημαντική κατά γενική ομολογία μεταφορά της εμπειρίας του κινήματος στα θέματα δράσεων ανυπακοής ενάντια στους άδικους νόμους και τα χαράτσια και συναποφασίστηκε η ενεργή συμμετοχή του κινήματος στις όποιες δράσεις αποφασιστούν.
Μίλησαν πολλά από τα νεαρά μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω που τόνισαν μεταξύ άλλων την ανάγκη συμμετοχής της νεολαίας της περιοχής στις δράσεις και τις συνελεύσεις.
Τις εργασίες μαγνητοσκόπησε κανάλι της περιοχής που πήρε και συνεντεύξεις από τον Σπύρο Κουρούμαλη και τον Βασίλη Παπαδόπουλο.
Εν κατακλείδι ήταν μιά ελπιδοφόρα συνέλευση που έβαλε τις βάσεις αγωνιστικής ενότητας μέσα από δράσεις.
Μετά το τέλος της συνέλευσης μεταβήκαμε σε κοντινή ψησταριά όπου οι φιλόξενοι συναγωνιστές του Κιάτου έκαναν το τραπέζι στα μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου