Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΔΕΞΙΑ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ-ΦΑΣΙΣΜΟΣ-ΝΑΖΙΣΜΟΣ (αλλη oνομασια ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ) - Οι σκέψεις ενός αναρχικού

(λάβαμε και αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο) 

ΔΕΞΙΑ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ-ΦΑΣΙΣΜΟΣ-ΝΑΖΙΣΜΟΣ (αλλη ανομασια ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ)

"Οσο περισσοτερο σου κλεβουν τη ζωη τοσο σε ταιζουνε με εθνος,θρησκεια και φυλη"
Ολη η δεξια παραταξη ειναι η μερια της πολιτικης που υποστηριζει ως οικονομικο συστημα τον καπιταλισμο.
Καπιταλισμος σημαινει οτι τα μεσα παραγωγης δεν ειναι δημοσια, αρα κοινος πλουτος της κοινωνιας.τα μεσα παραγωγης ειναι ιδιοποιημενα.δηλαδη ιδιοκτησια καποιων ιδιωτων. Φασισμος ειναι ο ολοκληρωτικος καπιταλισμος.Οι καπιταλιστες βαφτιζουν το συστημα τους "ελευθερη αγορα". Ολα δηλαδη ειναι ιδιωτικα και "ελευθερα" ανταγωνιζονται μεταξυ τους.
Και οποιος νικησει και επιβιωσει εχει καλως.
Για τους αλλους,τους ηττημενους του ανταγωνισμου απλα ...
κανεις δεν ενδιαφερεται.
Δεν υπαρχει "ελευθερη" αγορα.το μονο που υπαρχει ειναι αδικη και ανιση αγορα.αδικη επειδη εξ ορισμου κανεις μικρος και φτωχος δε μπορει να ανταγωνιστει κανεναν μεγαλο και πλουσιο.
Αδικη επειδη στο εκατοσταρι του "ανταγωνισμου" δε ξεκινουν ολοι απο το ιδιο σημειο εκκινησης,η ελευθερη αγορα ειναι μια παγιδα για τους μικρομεσαιους.
Ουδεποτε φτωχος θα μπορεσει να ανταγωνιστει κανεναν μεγιστανα (εδω επαναλαμβανομαι).
Επιμενω γιατι αυτο ειναι απλα αδυνατον.
Εκτος απο υπερελαχιστες εξαιρεσεις οι οποιες μονο τον κανονα της νομοτελειας του καπιταλισμου δεν ειναι ικανες να σπασουν.και αυτη η νομοτελεια λεει οτι ο καπιταλισμος ειναι ενα συστημα που κανει τους πλουσιους πλουσιοτερους και τους φτωχους αστεγους και νεκρους.
Δεν υπαρχει ελευθερη αγορα.δεν υπαρχει καπιταλισμος.υπαρχει μονο φεουδαρχια.φεουδα υπαρχουν.φεουδα ιδιοκτησιας του πλανητη σε ολιγαρχες.ολιγαρχες που εχουν ιδιοποιηθει τα παντα.μεσα παραγωγης,γαιες,νερα και χωματα,ποταμια και βουνα,ανθρωπους,τα παντα.
Δεν υπαρχει ελευθερη αγορα.δεν υπαρχει καπιταλισμος.υπαρχει μονο φεουδαρχια.αυτο γιατι τους "νομους" της παρανοιας της αυτορυθμισης της αγορας κατα ανταμ σμιθ οι ιδιοι οι καπιταλιστες τους καταπατησαν.
Τους καταπατησαν επειδη εκει που το συστημα τους προεβλεπε οτι αν καποια επειχειρηση καταρρευσει την αφηνουμε και δε μας αφορα επειδη καποια αλλη ανταγωνιστικοτερη θα αναδειχθει στη θεση της,εκει ακριβως οι ιδιοι παρενεβησαν και κοινωνικοποιησανε τα ρισκα και τα χρεη τους και τωρα βαζουνε τους λαους να τα πληρωσουν.
δεν υπαρχει ελευθερη αγορα.υπαρχει απλα και μονο μια ταξικη κοινωνια.μια ανιση κοινωνια.
Ανιση και αδικη σε ολα.ανιση και αδικη επειδη καποιοι δεν εχουν τιποτε,καποιοι εχουνε κατι και καποιοι λιγοι τα παντα.
Και οι περισσοτεροι παραπαιουν στην φτωχια και τη μιζερια,στο οριο ζωης και θανατου ωστε οι λιγοι να εχουν τα παντα.και ναι.οι λιγοι εχουν τα παντα χαρη στην εργασια των πολλων.υπεραξια της εργασιας ονομαζεται.και ιδιοποιηση της απο τους ολιγαρχες του καπιταλισμου.
Γιατι ποτε κανεις χωρις την ιδιοποιηση της εργασιας των πολλων δε θα μπορουσε να πλουτισει.απλα ειναι αδυνατον να συμβει.Δεν υπαρχει ελευθερη αγορα.
Δεν υπαρχει καπιταλισμος.υπαρχει ενα παραμυθι και μονο που καποιους λιγους τους συμφερει.το παραμυθι του αμερικανικου ονειρου.ενος ονειρου πλουτισμου δηλαδη
Το να ζεις δηλαδη σε μια φαντασιωση οτι καποια στιγμη και συ θα ξεφυγεις απο τη φτωχεια.
Οτι δηθεν θα ανεβεις τα σκαλοπατια της δηθεν κοινωνικοοικονομικης καταξιωσης.
Και οτι θα κοιτας και συ τους αλλους καποια στιγμη απο ψηλα.θα τους εχεις τους πολλους απο κατω σου βλεπεις.
Ξυπνα ομως.οσο ειναι νωρις, ξυπνα γιατι ζεις σε ψευδαισθησεις και ξυπνα γιατι δε μπορει αν θελεις να ζεις σε μια ανθρωπινη κοινωνια αυτο να αποτελει ονειρο.
Δεν υπαρχει ελευθερη αγορα.και αυτο που καποιοι ονομαζουν ελευθερη αγορα δεν εχει καμια απολυτως σχεση με καμια δημοκρατια.δημοκρατια ειναι ο δημος,η κοινωνια.
Δημοκρατια σημαινει συμμετοχη και συναποφαση.για ολα τα επιπεδα της ζωης που δεν αφορουν το ατομο αλλα την κοινωνια.δημοκρατια σημαινει οτι η κοινωνια αποφασιζει και οχι καποια ομαδα ατομων η καποιο ατομο που της εχει επιβληθει.η δημοκρατια ειναι δηλαδη εναντια σε καθε ολιγαρχια η μοναρχια.εναντια σε καθε μορφης τυραννια.
Εδω αν κανεις κανει αναγωγη της δημοκρατιας στο οικονομικο μοντελο θα κατανοησει οτι ο καπιταλισμος ειναι οικονομικη ολιγαρχια η και μοναρχια.
Ειναι οικονομικη τυρρανια.καπιταλισμος και δημοκρατια ειναι αντιθετες εννοιες.εχθρικες.
Ο καπιταλισμος ειναι οικονομικος φασισμος.το δημοκρατικο οικονομικο μοντελο ονομαζεται σοσιαλισμος.δημοκρατια και σοσιαλισμος ονομαζεται η αντιπερα οχθη δηλαδη του φασισμου και του καπιταλισμου.εδω η δικια μου προταση ειναι ο ελευθεριακος σοσιαλισμος,η αναρχια.
Δεν υπαρχει ελευθερη αγορα,καπιταλισμος.υπαρχει μια τυραννια.σε ολα τα επιπεδα.παψε να τρως το ψεμα της δεξιας αλλα και της καθε εξουσιας.ψεμα στο οποιο σε χειραγωγουν μεσω του ρατσισμου και "πατριωτικης", φασιστικης φρασεολογιας (το "διαιρει βασιλευε" των φτωχων για εξυπηρετηση των συμφεροντων των πλουσιων).
Παψε να τρως την λαικιστικη φρασεολογια που σε οδηγει στην εξαθλιωση και στο θανατο.σε ταιζουν ψεμα για να σου κλεψουν τη ζωη.σε χειραγωγουν με παραμυθια στην ανοχη της τυραννιας.
Ο ρατσισμος και η πατριωτικη φρασεολογια ειναι τα εργαλεια που χρησιμοποιει απο παντα ο φασισμος ωστε να επιβαλλει εξουσιαστικη και οικονομικη τυρρανια.οι φασιστες και οι καπιταλιστες ειναι εχθροι της δημοκρατιας,της ελευθεριας,της ισοτητας και των ανθρωπινων δικαιωματων.
Ο φασισμος ειναι εχθρος των λαων και της ανθρωποτητας ευρυτερα
η δεξια ειναι η παραταξη που γεννηθηκε στην γαλλικη επανασταση και ητανε, ειναι και θα ειναι η πολιτικη που υπερασπιζεται την τυραννια και την φεουδαρχια σε ολα.

Chris Mavros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου