Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Νέα κυβέρνηση: Το τέρας του Φρανκεστάιν είναι εδώ. Και διψάει για αίμα..

Νέα κυβέρνηση:
Το τέρας του Φρανκεστάιν είναι εδώ. Και διψάει για αίμα..

Το τέρας του Φρανκεστάιν-Σαμαρά είναι εδώ. Το νέο κυβερνητικό θηρίο που φιλοτεχνήθηκε με προσοχή από την άρχουσα τάξη αν και σοβαρά πληγωμένο, μοιάζει πολύ επικίνδυνο. Ο δημιουργός του είχε έμπνευση αν μη τι άλλο. Μία έμπνευση δημιουργική για τους λίγους και ισχυρούς που μας εξουσιάζουν και καταστροφική για το λαό.
Η κάθε άλλο παρά ηρωϊκή έξοδος της ερωτευμένης με την εξουσία ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση έγινε αφού δόθηκαν πρώτα οι κατάλληλες εγγυήσεις. Η πρώτη εγγύηση αφορούσε στη μη διατάραξη της πολιτικής σταθερότητας-καταστροφής της χώρας και η δεύτερη στην εξασφάλιση της πολιτικής επιβίωσης της ΔΗΜΑΡ μέσω της προσκόλλησής της σε έναν διάδοχο πολιτικό φορέα που θα έχει προοπτική εξουσίας (βλ. ΣΥΡΙΖΑ).
Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη παίζει το τελευταίο του χαρτί. Παρά τα ελάχιστα κοινωνικά ερείσματα που του έχουν απομείνει και παρότι εδώ και καιρό αποτελεί ένα πολιτικό ζόμπι (ή βαμπίρ) κατάφερε να πάρει πολλά κρίσιμα υπουργεία τα οποία θα χρησιμοποιήσει προκειμένου να δείξει καλή διαγωγή στα αφεντικά του και να αναγεννηθεί από τις στάχτες του.

Η ακροδεξιά έχει επίσης την τιμητική της σε αυτή την κυβέρνηση. Η ΝΔ επικαλείται τα συντηρητικά ένστικτα της λαϊκής βάσης της προσπαθώντας να συσπειρώσει τον κόσμο της απέναντι στον κίνδυνο της αριστεράς  (όλοι οι αντιαριστεροί χωράνε στο καράβι: εθνικιστές,  χουντικοί, φιλοβασιλικοί, νεοναζί κ.α.) καταφεύγει στην υπουργοποίηση γνωστών πολιτικών για τις ακροδεξιές και αντικομμουνιστικές τους αντιλήψεις. Τρανότερο παράδειγμα αποτελεί ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Η περίπτωση τοποθέτησης του Α. Γεωργιάδη στο Υπουργείο Υγείας έχει ξεχωριστή πολιτική σημειολογία και αποτελεί κάθε άλλο παρά ανέκδοτο. Είναι μία βαθιά πολιτική επιλογή που καταδεικνύει με τον πιο σαφή τρόπο το μέγεθος του κοινωνικής καταστροφής που σχεδιάζουν να επιτελέσουν. Ο Άδωνις πέραν των ακροδεξιών του καταβολών και πεποιθήσεων έχει αποδείξει πολλάκις ότι δεν έχει κανέναν ηθικό φραγμό προκειμένου να επιχειρήσει να διαλύσει όλη τη δημόσια Υγεία μέσα σε λίγους μήνες. Άλλωστε μία από τις κύριες επιταγές της τρόικας είναι το άμεσο κλείσιμο δεκάδων νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα.
Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η τοποθέτηση του επίσης «καθαρόαιμου» δεξιού Χαράλαμπου Αθανασίου ως Υπουργού Δικαιοσύνης. Είναι σαφές ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης για πλήρη χειραγώγηση της δικαστικής εξουσίας και υποβάθμιση του αντιρατσιστικού θέματος θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Ήδη τα ανώτατα δικαστήρια έχουν διαλέξει το στρατόπεδο του 1%. Καταλαβαίνουμε το τι θα επιχειρηθεί να γίνει το επόμενο διάστημα που ένας πραγματικός αρμαγεδόνας αντισυνταγματικών και παράνομων μέτρων θα επαφίεται στην έγκριση της δικαιοσύνης. Μόνο η αντίδραση του λαϊκού κινήματος θα μπορέσει να τους αναχαιτήσει.
Από την κυβέρνηση αυτή δε θα μπορούσε να λείπει η οικογένεια Μητσοτάκη. Σε ένα πολύ κρίσιμο υπουργείο αυτό της Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αφορά στην προώθηση των απολύσεων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων το επόμενο διάστημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί να δικαιώσει το όνομα που με τόσο κόπο έχουν χτίσει οι προγονοί του.
Όλοι ανεξαιρέτως οι υπουργοί (νέοι και παλιοί) που στελεχώνουν τη νέα δικομματική πλέον κυβέρνηση είναι επιλεγμένοι με προσοχή. Ενώ η υπόθεση ΕΡΤ βρίσκεται εν εξελίξει ο Παντελής Καψής τοποθετήθηκε υφυπουργός επί της δημόσιας τηλεόρασης. Το γνωρίζαμε ότι οι μεγαλοκαναλάρχες και οι μεγαλοεκδότες στην Ελλάδα έχουν τη δύναμη να ορίζουν υπουργούς αλλά τώρα αυτό γίνεται ακόμη πιο σαφές. Εκτός των άλλων είναι γνωστές και οι προθέσεις του. Καψή απέναντι στο Κίνημα Δεν Πληρώνω. Ας θυμηθούμε τις παλαιότερες δηλώσεις του: "...δεν μπορεί κανείς παρά να αναρωτηθεί για τον ρόλο των κάθε λογής ακτιβιστών- από τη ΔΕΗ ως τους «Δεν πληρώνω»- που στο όνομα μιας υπαρκτής ή εικαζόμενης αδικίας διεκδικούν για τον εαυτό τους το δικαίωμα να παραβιάζουν το νόμο"..
Η τοποθέτηση του Χρυσοχοΐδη στο Μεταφορών (του υπουργού που ψήφισε το μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει) δείχνει ότι οι μεγαλοεργολάβοι βρήκαν άξιο διάδοχο των Ρέππα και Βορίδη για να εφαρμόσει την πλήρη εκποίηση των εθνικών μας δρόμων στο ιδιωτικό κεφάλαιο και να συνεχιστεί η καταλήστευση μας. Επίσης, ο Χρυσοχοΐδης θα κληθεί να συνεχίσει την θέσπιση σκληρών μέτρων για την καταπολέμηση της «λαθρεπιβίβασης» και της εισιτηριοδιαφυγής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η τοποθέτηση ενός τέτοιου προσώπου στο συγκεκριμένο υπουργείο καταδεικνύει την πρόθεση της νέας κυβένρησης να καταστείλει τη δράση του Κινήματος Δεν Πληρώνω στον τομέα των μεταφορών. Τους δηλώνουμε ότι δεν θα τους το επιτρέψουμε. Αποτελούμε το 99% και θα βγούμε νικητές και από αυτή την μάχη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η τοποθέτηση της βολιώτισσας Ζέτας Μακρή στο Υπουργείο Υγείας έναντι της παραιτηθείσας Σοφίας Βούλτεψη. Η Ζέτα Μακρή θα κληθεί να κλείσει το νοσοκομείο της ιδιαίτερης πατρίδας της αν και νομίζουμε ότι δεν θα έχει και ιδιαίτερους ενδοιασμούς.  
Είναι ξεκάθαρο ότι η άρχουσα τάξη σε αυτή την κρίσιμη καμπή του κηρυγμένου ταξικού πολέμου χρησιμοποιεί όλα τα όπλα που της έχουν απομείνει. Επιστρατεύει την αφρόκρεμα του υπηρετικού της προσωπικού, τους πιο πιστούς της στηλοβάτες. Ως το 99% της ελληνικής κοινωνίας έχουμε κοινά συμφέροντα και οφείλουμε να συστρατευτούμε κι εμείς. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω πρόκειται να εντείνει το επόμενο διάστημα τον αγώνα του σε όλα τα μέτωπα όπου θίγονται τα λαϊκά συμφέροντα και τα κοινωνικά κεκτημένα. Στα εργασιακά, στην ΕΡΤ, στα χαράτσια, στις κατασχέσεις, στις μεταφορές, στην υγεία, την παιδεία, στο ρεύμα, στο νερό, στους δρόμους μας και σε όλα τα μέτωπα που ανοίγουν θα είμαστε στο πλάι του λαού στην πρώτη γραμμή της μάχης.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου