Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΥΠΡΟΥ: Καταδικάζοντας την ιμπεριαλιστική επίθεση ΗΠΑ και ΕΕ, στη Συρία, καταδικάζουμε και κάθε δυνάστη των λαών όπως είναι ο Aσάντ



Τα γεράκια του πολέμου των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ ψάχνουν να βρουν πρόσχημα για την επικείμενη επέμβαση στη Συρία. 


Άλλωστε έχουν δημιουργήσει προηγούμενο από τις ανάλογες επεμβάσεις στο Κόσσοβο και στο Ιράκ που με βάση ψεύτικα προσχήματα επιτέθηκαν καταστρέφοντας τις χώρες αυτές. Τα χημικά είναι το πρόσχημα για να εξασφαλίσουν την έγκριση της «διεθνούς νομιμότητας» και την συγκατάθεση της κοινής γνώμης.

Ο ιμπεριαλισμός δεν ζει χωρίς πόλεμο, γιατί είναι αρπαχτικό και θέλει να κατασπαράξει τα πάντα.

Γιατί η περιοχή της Μέσης Ανατολής  είναι σπουδαίας οικονομικής και στρατηγικής σημασίας από πολύ παλιά.

Ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών και οι δρόμοι διακίνησης των εμπορευμάτων είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα  της ιμπεριαλιστικής πολιτικής.

Όμως η Αμερική που ηγείται του ιμπεριαλιστικού μπλοκ δεν παίζει το παιγνίδι με τη δύναμη και τους συσχετισμούς που είχε πριν.

Τώρα έχουν μπει στο παιγνίδι και άλλοι παίχτες (Ρωσία- Κίνα) και διεκδικούν μερίδιο στη πίτα. 


Ένα άλλο χαρακτηριστικό για τους αμερικανούς είναι η γενική παρακμή τους για αυτό μιλούν για περιορισμένη επέμβαση. Δεν αντέχουν μεγάλες πολεμικές επιχειρήσεις και για αυτό στη Λιβύη έβαλαν  άλλους μπροστά. 


Η Κύπρος δεν πρέπει να επιτρέψει να γίνει  το έδαφος της ορμητήριο στις επιθέσεις ενάντια σε γειτονικά κράτη ,  να αιματοκυλήσουν λαούς και να καταστρέψουν χώρες.

Όμως η δουλική κυβέρνηση θα δώσει  γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές και ας μας δουλεύει ο υπ. Εξωτερικών ότι θα μας ενημερώσουν για ότι κάνουν.

Το ζήτημα των βάσεων είναι άκρως επίκαιρο . 

Απαιτούμε να φύγουν οι βάσεις. 

Θέλουμε ειρήνη και συνεργασία με όλους τους λαούς.

Καταδικάζοντας την ιμπεριαλιστική επίθεση ΗΠΑ και ΕΕ καταδικάζουμε και κάθε δυνάστη των λαών όπως είναι ο Aσάντ.

Είμαστε στο πλευρό όλων των λαών για ελευθερία και προκοπή.


ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΥΠΡΟΥ

www.kinimadenplirono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου