Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη
Αναστάτωση επικρατεί στο χώρο της Υγείας καθώς μετά τους γιατρούς και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία εξήγγειλαν κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στο μέτρο της κινητικότητας των υπαλλήλων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισε 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας την ερχόμενη Πέμπτη, από 11π.μ. έως 3μ.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 κάτω από το υπουργείο Υγείας.

Επίσης, αποφάσισε να συμμετάσχει στην...
48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 18 και τις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Κινητοποιήσεις αποφασίζουν όμως και τα σωματεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία, τις οποίες καλύπτει η ΠΟΕΔΗΝ. Στο πλαίσιο αυτό, 4ωρη στάση εργασίας την ερχόμενη Τετάρτη, από 11 π.μ. - 3 μ.μ. έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στο Αττικό νοσοκομείο, οι οποίοι θα συμμετάσχουν και στην 4ωρη στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ την επομένη, αλλά και στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Σε έκτακτη συνεδρίασή του το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων εκτίμησε ότι «το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει με ασφάλεια για τους ασθενείς και το προσωπικό του». Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, «ολόκληρες πτέρυγες και νοσηλευτικά τμήματα, κλίνες ΜΕΘ, μονάδες Παίδων, Νεογνών, Λοιμώξεων και Ακτινοθεραπείας, χειρουργικές αίθουσες παραμένουν κλειστές, ενώ τα ράντζα εξακολουθούν να πλημμυρίζουν τους διαδρόμους», αφού όπως επισημαίνουν, στις εφημερίες το νοσοκομείο υπερφορτώνεται και η πληρότητα αγγίζει το 130%.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, αιτία αυτής της κατάστασης είναι η μεγάλη έλλειψη προσωπικού και η «κυβερνητική αδιαφορία» για την επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου