Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

από το ERTOPEN.GR: Κίνημα Δεν Πληρώνω- Έξω τα ΜΑΤ από την ΕΡΤ! Η ΕΡΤ ανήκει στο λαό!

Κίνημα Δεν Πληρώνω: Έξω τα ΜΑΤ από την ΕΡΤ! 

Η ΕΡΤ ανήκει στο λαό! 

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την φασιστική και παράνομη εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ σήμερα τα ξημερώματα, μετά από πολιτική εντολή της μαύρης συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Η αυταρχική αυτή κυβέρνηση επιβάλλεται πλέον στο λαό μόνο με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και καταστολή. Αυτό δείχνει και την αδυναμία της. Το εκτρωματικό καθεστώς που έχει δημιουργηθεί μόνο δημοκρατία δε θυμίζει και πρέπει να ανατραπεί άμεσα από ....
τον ίδιο το λαό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και με τους όρους της δικής τους ψευτονομιμότητας, η εισβολή στην ΕΡΤ πραγματοποιήθηκε παράνομα, καθώς η ισχύς της πράξης νομοθετικού περιεχομένου είχε λήξει και θα έπρεπε να περάσει από την έγκριση της Βουλής.

Σαν να μην έφτανε αυτό, πριν από δύο μέρες, η κυβέρνηση παραχώρησε δωρεάν τις νέες ψηφιακές άδειες, δωράκι στους ιδιώτες μεγαλοκαναλάρχες, ολοκληρώνοντας το παζλ της πλήρως χειραγωγούμενης πληροφόρησης που προωθεί. 
Αλλά πλέον δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα. Ο λαός πρέπει να αντιδράσει άμεσα σε αυτή την ευθεία προσβολή της αξιοπρέπειάς του και των δημοκρατικών του ελευθεριών.

Ως Κίνημα Δεν Πληρώνω, εκφράζουμε την αμέριστη αγωνιστική μας αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και την επιστροφή του χώρου στους νόμιμους κατόχους του. Στον λαό δηλαδή και στους εργαζόμενους.

Θα είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις παρόντες στην πρώτη γραμμή αυτού του δίκαιου αγώνα, όπως ήμασταν και όλο το προηγούμενο διάστημα. Το κοινωνικό αγαθό της ελεύθερης, δημόσιας ενημέρωσης είναι υπόθεση όλων μας και πρέπει να διαφυλαχθεί πάση θυσία. 

Έξω τα ΜΑΤ από την ΕΡΤ! Η ΕΡΤ ανήκει στο λαό!


ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.eu

ΠΗΓΗ: ERTOPEN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου