Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΑΣΤΑΚΑΚΟΥ

Μια αγωνίστρια της ζωής, λύγισε χθες στη τελευταία μάχη, στα 68 της χρόνια.

Η Βασιλική Ναστακάκου, μητέρα της  αγαπητής σε όλους συναγωνίστριας, Μαρίας "Πανάθα", δεν άντεξε στα πολύμηνα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Σε μια περίοδο που το εθνικό σύστημα υγείας έχει ολότελα αποδομηθεί από τις πολιτικές επιλογές των μνημονιακών κυβερνώντων, πολλοί συνάνθρωποι μας οδηγούνται μια ώρα νωρίτερα στον θάνατο.

Όλοι, στο Κίνημα Δεν Πληρώνω, θυμόμαστε τη  Βασιλική, μαζί με τον σύζυγό της και τη Μαρία, να συμμετέχουν σχεδόν σε όλες τις πορείες για να μην κλείσουν τα Νοσοκομεία στα Πατήσια (7ο ΙΚΑ και Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων).

Θυμάμαι που σε μια συζήτηση μας, όταν αποκαμωμένη από την ανηφόρα της οδού Καυτατζόγλου, κάθισε να ξαποστάσει, στην πορεία για να μην κλείσει το 7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ, μου είπε:

"Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί, για να μην κλείσουν τα νοσοκομεία..Αλλιώς θα πεθαίνουμε στους δρόμους, σαν τα σκυλιά..".
...


 Και συνέχισε να ακολουθεί την διαδήλωση από κάποια απόσταση μαζί με   συναγωνιστές που έμειναν κοντά της για να την βοηθήσουν.

Η  κόρη της Μαρία ευχαριστεί τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της Παθολογικής κλινικής και της ΜΕΘ 1 του Ευαγγελισμού που κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για να κρατήσουν στη ζωή τη μητέρα της.

Η κηδεία θα γίνει αύριο Παρασκευή 23/1/15, στις 11.30 πμ, από το νεκροταφείο του Βύρωνα.

Καλό ταξίδι , Βασιλική.

Βασίλης Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου