Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Από τις 25 του Απρίλη οι εργαζόμενες της εργολαβικής εταιρίας Link Up, που καθαρίζουν τα λεωφορεία βρίσκονται σε απεργία. Ακολουθώντας το παράδειγμα τις απεργίας που πραγματοποιήθηκε τέλη γενάρη στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού οι καθαρίστριες και σε άλλα αμαξοστάσια διεκδικούν όλα όσα τις χρωστάει (από 3 έως και 9 μήνες), καλύτερες συνθήκες εργασίας, την επαναπρόσληψη μιας απολυμένης συναδέλφισας, μα πάνω από όλα διεκδικούν την αξιοπρέπειά τους.
Για άλλη μια φορά βλέπουμε πως όταν....
σπάσει η τρομοκρατία της εργοδοσίας, όταν συλλογικά οι εργαζόμενοι αποφασίσουν να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους η φλόγα του αγώνα εξαπλώνεται παντού και πράγματα που φαινόντουσαν αδύνατα όχι μόνο γίνονται δυνατά αλλά και νικηφόρα.
Η 10ήμερη απεργία στο αμαξοστάσιου του Ελληνικού και η εξάπλωση των κινητοποιήσεων σε τέσσερα αυτή τη στιγμή αμαξοστάσια το αποδεικνύει. Η πληρωμή έστω ενός μέρους από τα χρωστούμενα στις καθαρίστριες αλλά και η κίνηση να δημιουργηθεί σωματείο με τη συμμετοχή των ίδιων των αγωνιζόμενων καθαριστριών αποτελούν ήδη παρακαταθήκες ενός συλλογικού και ανυποχώρητου αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Συνάδελφοι. Σε αυτό τον αγώνα δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς. Δεν μπορούμε να κάνουμε πως δεν μας αφορά. Οι περισσότεροι οδηγοί στα λεωφορεία γνωρίζουν λίγο ή πολύ τις συνθήκες που επικρατούν. Ας δείξουμε λοιπόν έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε αυτές τις γυναίκες που πραγματικά δείχνουν το δρόμο σε όλους μας. Δεν έχουν ανάγκη τις νουθεσίες μας και τον «ρεαλισμό» του τίποτα δεν γίνεται.
Η κατάσταση που επικρατεί στα λεωφορεία είναι κοινή σε όλες τις συγκοινωνίες. Ακόμα κι αν μία εργολαβική εταιρία πληρώνει στην ώρα της και δίνει κάνα γάντι παραπάνω αυτό δεν αλλάζει τη συνολική εικόνα και την ανάγκη οι καθαρίστριες σε όποια εταιρία κι αν δουλεύουν, στα λεωφορεία και τα τρένα, στα αμαξοστάσια και τα γραφεία να αγωνιστούν από κοινού.
Μαζί τους όμως πρέπει να βρεθούμε και όλοι οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες. Στα αμαξοστάσια που συγκεντρώνονται κάθε βράδυ για να περιφρουρήσουν την απεργία τους και στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν. Να πιεστούν τα σωματεία μας να στηρίξουν των αγώνα τους.
Αυτή τη στιγμή στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού, του Βοτανικού, των Λιοσίων και της Ανθούσας οι καθαρίστριες απεργούν. Ας κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να εξαπλωθεί αυτός ο αγώνας και στα υπόλοιπα αμαξοστάσια, σε όλες τις συγκοινωνίες. Ο αγώνας που δίνουν είναι και δικός μας αγώνας. Η νίκη τους θα είναι και δικιά μας νίκη.

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Ταξικό Μέτωπο
Πρωτοβουλία εργαζομένων στις Συγκοινωνίες
taxikometopo.wordpress.com
taxikometopo@espiv.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου